Acasă Actualitate A murit Radu Ciprian Pop, unul dintre veteranii jurnaliștilor din Timișoara!

A murit Radu Ciprian Pop, unul dintre veteranii jurnaliștilor din Timișoara!

DISTRIBUIȚI

Jurnalistul de radio, Radu Ciprian Pop, unul dintre veteranii din mass- media din Timișoara, a murit, joi, 25 mai. Radu a activat zeci de ani la Radio Timișoara.

Radu Ciprian Pop s-a născut la 28 august 1949 în localitatea Gura Aninoasei din județul Buzău
Urmează studiile la Scoala generală din cadrul Liceului “Traian” din Drobeta Turnu Severin, la Scoala generală nr. 1 din Baia Mare și la Liceul numărul 3 din aceeași localitate. Până în anul 1971 urmează cursurile Institutului Pedagogic din Baia Mare, iar în 1975 este absolvent al Facultății de ziaristică din București.
Din anul 1990 este redactor la Radio România Timișoara ,secția Actualități, moment în care venea cu o vastă experiență din presa scrisă. După debutul din presa băimăreană, în 1967, îi găsim numele în mai multe publicații precum “Cronica sătmăreană” (Satu Mare), “Informația Harghitei” (Miercurea Ciuc). Odată cu venirea la Timișoara începe colaborarea la ziarul “Renașterea Bănățeană” și la ziarul “Timișoara”.
În cadrul redacției de Actualități de la Studioul Regional Radio Timișoara a abordat cu precădere mai multe domenii, respectiv Social, Politic, Cultural și Sport.
După trecerea sa la Secția Cultural i se încredințează realizarea emisiunilor “Astra română – Revistă vorbită pentru românii de pretutindeni”, cu difuzare de trei ori pe săptămână, și “Carusel cultural”.
Între anii 1994 – 1998 lucreză ca asistent universitar la Facultatea de ziaristică a Universității Banatul din Timișoara.
Volume publicate: “Planeta fotbal” (1993) “Fapt divers din lumea sportului” (1994), “Terra – mozaic uman” (1995), “Romania la Campionatul European de Fotbal” (1998), în colaborare cu Livian Hotico, “Caleidoscop de gânduri” (1999), “Oameni cu Pene” și “Urme de cerneală” (2023).

Pisica lui, care i-a ținut de urât mai ales în ultimii ani de suferință, încă îl așteaptă singură!

Într-un mesaj dramatic, fiul Virgil, a scris pe facebook:

“Degeaba îl așțepți, Șhushu dulce, pe tata… nu mai vine. Lumea asta e mai săracă cu un OM – cel mai blând și bun pe care l-am cunoscut. Ne vom revedea dincolo, Tată, când va fi să fie …!”

Dumnezeu să îl ierte!

Comentarii

comentarii