Acasă Actualitate A murit unul dintre uriașii jucători care a evoluat pentru Timișoara, Hans...

A murit unul dintre uriașii jucători care a evoluat pentru Timișoara, Hans Gunther Schmidt

DISTRIBUIȚI

Clubul SCM Politehnica Timișoara anunță că s-a stins unul dintre uriașii jucători care a evoluat pentru Timișoara, HANS GUNTHER SCHMIDT. Născut la Teremia Mare, la 24 septembrie 1942, a debutat ca senior la Politehnica Timișoara, unde a evoluat în perioada 1959-1961.

A fost campion al României, la juniori cu Știința Timișoara și la seniori cu Steaua București, iar în 1964 „a fugit” în RFG, unde a cucerit patru Cupe ale Campionilor Europeni, cu VfL Gummersbach și a fost considerat unul dintre cei mai buni handbaliști ai lumii, jucător care arunca la fel de puternic și precis cu ambele brațe. A fost selectat de trei ori în Echipa Lumii și a fost de șapte ori campion al Germaniei, cu Gummersbach, oraș în care s-a stabilit după ce a încetat să joace.

Primul său joc la Politehnica a fost un derby local cu Tehnolemn, câștigat de echipa sa cu 24-21. „Juniorul” Schmidt a marcat 16 goluri în acea partidă. „Profesorul meu de sport Nicholas Schreier a fost handbalist, cel de matematică, Tress, de asemenea. Atunci a fost logic să fiu apropiat de acest sport, ținând cont și de înălțimea de 1.86 m pe care o aveam la vremea adolescenței. Pentru vremurile acelea, eram foarte înalt”, spunea Hansi în volumul „Politehnica Timișoara – fotbalul și handbalul, sub semnătura lui Viorel Jurcuț. Dumnezeu să te odihnească în pace! – este mesajul SCM Politehnica Timișoara.

Comentarii

comentarii