Acasă Actualitate A patra mașină confiscată de Garda de Mediu Timiș de la nemernicii...

A patra mașină confiscată de Garda de Mediu Timiș de la nemernicii care aruncă gunoaie pe câmp

669
DISTRIBUIȚI

Garda de Mediu Timiș a mai confiscat un mijloc de transport, la sfârșitul săptămânii trecute, și a aplicat amenzi în valoare totală de 120.000 lei, fiindcă un individ a abandonat deșeurile pe câmp, aproape de Timișoara.

Măsura a fost luată conform HG 1061/2008, iar ca și sancțiune complementară s-a dispus confiscarea mijloacelor de transport folosite la săvârșirea faptei.

Este a patra mașină confiscată de la începutul anului 2021 de la cetățenii care au fost prinși aruncând gunoaiele în locuri nepermise de lege.

Conform HG 1061/2008, transportul deşeurilor se realizează doar de către operatorii economici care deţin autorizaţie de mediu pentru această activitate. De asemenea, transportul de deşeuri nepericuloase trebuie însoţit de documente justificative.

”Atragem atenția celor care obișnuiesc să abandoneze deșeuri în natură că astfel de controale şi verificări au fost inițiate de Garda Națională de Mediu la nivel naţional, aşa încât, ar fi bine să se gândească la consecințe (amendă + confiscarea autovehicului), înainte de a descărca ilegal deşeuri prin diverse zone”, este mesajul Gărzii de Mediu Timiș.

Comentarii

comentarii