Acasă Actualitate A treia ediţie a Cupei DHS la ciclism

A treia ediţie a Cupei DHS la ciclism

428
DISTRIBUIȚI

Mişcare pentru sănătate, lecţii de educaţie rutieră şi bună dispoziţie

A treia ediţie a Cupei DHS la ciclism (îndemânare pe bicicletă), organizată de către compania DHS în parteneriat cu real,- Hypermarket, competiţie dedicată elevilor de gimnaziu şi de liceu, a debutat luni, 2 aprilie, la Timişoara. 

Urmează un maraton în 21 de oraşe, iar cei mai merituoşi dintre participanţi se vor întrece în faza naţională, care se va desfăşura la Bucureşti, în data de 7 iulie a.c. Premiile sunt foarte tentante, fiind puse în joc în total un număr de 147 de biciclete, plus accesorii pentru ciclism, echipament sportiv şi excursii. 
Prima ediţie, cea din 2010, a adus la start un număr de 206 echipe din 16 oraşe, în 2011 numărul echipelor crescând la 230, iar numărul oraşelor extins cu 2, până la 18. După succesul şi popularitatea în creştere a ediţiilor anterioare, organizatorii au decis să extindă şi în 2012 aria de participare la Cupa DHS, la 21 de oraşe (Arad, Piteşti, Bacău, Oradea, Braşov, Botoşani, Bucureşti, Cluj-Napoca, Constanţa, Craiova, Galaţi, Deva, Iaşi, Piatra-Neamţ, Ploieşti, Sibiu, Sighet, Timişoara, Târgu Mureş, Suceava şi Râmnicu Vâlcea), fiind aşteptate la înscriere peste 300 de echipe de tineri dornici să facă mişcare în aer liber. Proiectul îşi propune nu doar să promoveze un mod de viaţă sănătos, prin mişcare, ci şi să ajute la prevenirea producerii de accidente de circulaţie în rândul elevilor, prin însuşirea corectă a regulilor de circulaţie şi prin respectarea lor. Pe termen lung, ţelul acestui tip de proiecte este creşterea numărului de cercuri şi cluburi de ciclism şi ciclo-turism pe lângă şcolile şi palatele copiilor din România.
Concurenţii trebuie să treacă prin trei probe, una teoretică şi două practice. Pentru început, vor da dovada că au învăţat regulile de circulaţie pentru biciclete, dar vor primi întrebări şi despre istoria bicicletei sau despre modelele de biciclete produse de compania organizatoare, DHS. În acest sens, toţi concurenţii primesc materiale ajutătoare de studiu în momentul înscrierii. Trecuţi de acest hop, la a doua probă se vor urca pe şa şi vor parcurge un traseu cu bicicleta în poligon, iar în final vor trece prin proba de îndemânare pe bicicletă. Elevii claselor V-VIII vor participa în echipe mixte de 4 persoane (2 fete şi 2 băieţi), iar echipele elevilor de liceu vor fi formate din 2 persoane (1 fată şi un băiat), însoţiţi de un profesor coordonator. Toţi participanţii, elevi şi profesori, vor primi premii şi cadouri din partea organizatorilor, indiferent de rezultatele obţinute.
„Cupa DHS a luat naştere ca un proiect timid, care îşi propunea să vină în sprijinul copiilor şi al activităţilor lor extra-curriculare. Am găsit cei mai buni parteneri, am format o echipă şi am început să străbatem ţara, în speranţa că la această întâlnire cu sportul vor participa cât mai mulţi copii. Nu mică ne-a fost uimirea când am luat pulsul evenimentelor şi am văzut la cei mici atât de multă implicare, atâta dorinţă de competiţie şi adrenalină. Pe lângă evenimentul în sine, Cupa DHS tratează şi tema importanţei bicicletei în educaţia copiilor, în lumea tot mai dependentă de tehnologie în care bicicleta reprezintă întoarcerea spre mişcarea curată şi dătătoare de sănătate.” – Fona Gelu – Eurosport DHS Romania.
„Copiii care merg astăzi cu bicicleta pentru recreere sau pur şi simplu pentru a face mişcare în aer liber, sunt viitorii adulţi care o vor folosi drept mijloc de locomoţie în aglomerarea oraşelor. Ei vor fi cei care vor pleda pentru crearea infrastructurii necesare şi tot ei vor înţelege cel mai bine beneficiile mersului pe bicicletă nu doar pentru propria lor sănătate, ci şi pentru mediul şi economisirea resurselor de combustibili. Implicarea noastră în acest proiect ne face mare plăcere, pentru că simţim că ne aducem contribuţia la un demers de educaţie publică şi recreere extraordinar.”  Thierry Guillon-Verne, director comercial la real,- Hypermarket Romania.

Comentarii

comentarii