Acasă Administraţie A venit ordinul de prefect. Primarul din Deta, Petru Roman, a fost...

A venit ordinul de prefect. Primarul din Deta, Petru Roman, a fost demis din funcţie în urma problemelor cu ANI

1717
DISTRIBUIȚI

petru roman primar detaAşa cum era de aşteptat, primarul din Deta a fost demis din funcţie. În urma unei decizii luate de Agenţia Naţională de Integritate, el a fost acuzat că a încălcat legislaţia, după ce o societate în care Petru Roman era administrator unic, iar soţia sa asociat, a semnat mai multe contracte cu primăria.

Petru Roman  nu mai este din această săptămână primar al Detei. Deşi decizia era aşteptată de mai mult timp, ea a venit doar acum. El a fost acuzat că a intrat în conflict de interese după ce firma sa a avut mai multe contracte cu municipalitatea pe care o conducea, la Deta.

„Se constată încetarea de drept, înainte de expirarea perioadei normale, a mandatului de primar al oraşului Deta, judeţul Timiş, al domnului Petru Roman, ca urmare a constatării conflictului de interese”, se spune în Ordinul emis de Prefectura Timiş. Decizia vine ca urmare a cercetărilor efectuate de Agenţia Naţională de Integritate, care a constatat emiterea a mai multe facturi de către firma în care el era administrator, iar soţia sa asociat. Conform deciziei emise în luna decembrie, respectiva societate a semnat patru contracte cu Primăria Deta, în valoare de 28.760 de lei. De asemene, o societate cooperativă în care Roman era membru cooperator a emis către Primăria Deta un număr de 100 de facturi în valoare de 45.543 lei.

Conform ordinului semnat de prefectul de Timiş, Eva Andreaş, funcţia de primar va fi ocupată de viceprimarul localităţii. Decizia Prefecturii poate fi atacată în contencios administrativ.

Comentarii

comentarii