Acasă Eveniment A plecat de la concertul din Peştera Româneşti și a căzut într-o...

A plecat de la concertul din Peştera Româneşti și a căzut într-o râpă, după ce a utilizat alt traseu

DISTRIBUIȚI

Un participant la concertul din Peştera de la Româneşti a căzut, duminică, într-o râpă, după ce s-a dezechilibrat şi a căzut pe un traseu care nu era indicat de organizatori.

Poliţiştii oraşului Făget au fost sesizaţi prin apel 112, despre un bărbat ar fi căzut într-o râpă, în apropierea Peşterii Româneşti, a anunţat Biroul de presă al Poliţiei Timiş.

Din primele verificări, se pare că bărbatul ar fi utilizat alt drum de acces decât cel indicat, iar la un moment dat s-ar fi dezechilibrat şi ar fi picat în râpă. Bărbatul în vârstă de 67 de ani a fost rănit, fiind preluat de către echipajele medicale şi transportat la spital în vederea acordării de îngrijirii medicale de specialitate.

Pentru că a suferit mai multe fracturi, a avut nevoie urgentă de ajutorul jandarmilor, alpiniștilor și medicilor. În zonă a ajuns și un elicopter Smurd.

Bărbatul de 67 de ani a asistat împreună cu soția la concertul anual organizat în peștera Românești. La eveniment au participat 2500 de persoane.

La plecare nu a ales traseul indicat prin pădure de organizatori, ci a luat-o pe un alt drum. La un moment dat a alunecat și a căzut într-o râpă de 200 de metri. Primul care i-a sărit în ajutor a fost un jandarm.

Ioan Haiduc, plutonier adjunct șef IJJ Timiș: „Am intervenit în cel mai scurt timp, în 2 minute eram lângă persoana. Am văzut cum se rostogolea, bărbatul era în stare de conștienta, a reușit să-mi spună cum îl cheamă, fiind foarte abrupt se dislocă pietre, copaci, e foarte periculoasă zona.”

Un medicul rezident a ajuns și el lângă rănit, iar alpiniștii utilitari au adus echipamentele necesare pentru a-l cobori pe turist până la ambulanță.

Comentarii

comentarii