Acasă Administraţie ABAB Timișoara a amendat cu 40.000 de lei stația de epurare Jupa...

ABAB Timișoara a amendat cu 40.000 de lei stația de epurare Jupa din Caraș Severin pentru poluarea râului Timiș

520
DISTRIBUIȚI

Inspectorii Apelor ABA Banat Timișoara au controlat stația de epurare Jupa, care aparține de SC Aquacaraș SA, pentru a verifica dacă se respectă legislația în domeniul apelor și dacă au fost implementate măsurile dispuse la controlul anterior.

Inspectorii au constatat faptul că prin gura de evacuare a stației de epurare erau evacuate ape uzate menajere neepurate în râul Timiș, fiind încălcate astfel și măsurile dispuse în 2020. Prin urmare, nu s-a constatat nici o schimbare în bine!

De asemenea, stația de epurare Jupa nu are încă autorizație de gospodărire a apelor pentru evacuarea apelor uzate menajere. Prin urmare, societatea SC Aquacaraș SA a fost amendată din nou cu 40.000 lei -atenționează ABAB.

”Rugăm cetățenii să ia atitudine și să facă sesizări dacă observă evacuări de ape uzate menajere neepurate, care se produc mai ales noaptea sau în cazul unor creșteri de debite de apă pentru a favoriza disoluția dejecțiilor. Inspectorii Apelor Banat nu sunt atât de numeroși încât să poată acoperi permanent cei peste 18.000 km², cât este suprafața spațiului hidrografic Banat.

Poluatorul trebuie să plătească până se va conforma legilor și va înțelege că dreptul la apă curată este un drept al fiecăruia dintre noi și trebuie respectat. Cetățenii pot face sesizări legate de poluarea cursurilor de apă prin email: dispecer@dab.rowater.ro”, este mesajul ABAB Timișoara.

 

Comentarii

comentarii