Acasă Administraţie ABAB Timișoara – pe locul II, în 2018, din punct de vedere...

ABAB Timișoara – pe locul II, în 2018, din punct de vedere al investițiilor – în cadrul Apelor Române

DISTRIBUIȚI

Administrația Bazinală de Apă Banat nu are fonduri atât de grozave la nivelul celor 13 subunități ale Apelor Române, din punct de vedere al veniturilor, cu toate acestea, în 2018, a reușit să se claseze pe locul II din punct de vedere al investițiilor. Cum s-a ajuns aici? Titu Bojin, directorul ABAB Timișoara, a explicat:

„Suntem autofinanțați. Se face autofinanțarea la nivel național, dar suntem pe locul 2 din punct de vedere al investițiilor –în jur de 50 de milioane de lei care au fost aduși în zona apelor Banatului pentru investiții și dotări cu utilaje, în 2018. Avem un parc bun pentru paradă în Timiș. Totuși, în 2019 trebuie să completăm parcul cu anumite utilaje performante. De exemplu, ne trebuie o mașină care să taie stuful de pe tronsoanele de navigație de pe Baga, fiindcă e greu cu coasa electrică. De aceea sperăm ca în 2019 să primim un utilaj care să poată lucra în condiții de denivelări și consolidări. Planul de Gospodărire a Apelor a fost realizat la toate cele șapte capitole sută la sută și datorită bunelor dotări pe care le are ABAB –tractoare, excavatoare, trailere, macarale, utilaje de defrișat sau mașini basculante. Trebuie să îmi felicit colegii care au lucrat în această zonă și au reușit să își ducă treaba la bun sfârșit”, a spus Titu Bojin, directorul ABAB Timișoara. Una dintre cele mai mari realizări din 2018 este și reabilitarea Palatului Apelor din zona Piața Maria.

Administrația Bazinală de Apă Banat a avut prevăzut în programul de investiții pentru județele Caraș Severin și Timiș lucrări cu finanțare din surse proprii ale Administrației Bazinale de Apă Banat și fonduri de la bugetul de stat. În ceea ce privește realizarea Planului de Gospodărire a Apelor pe  2018, activitatea de exploatare, întreţinere şi reparaţii curente s-a desfăşurat într-un cadru organizat, raţional, care a asigurat o bună utilizare a materialelor, forţei de muncă, utilajelor şi mijloacelor financiare, pentru asigurarea condițiilor optime de funcţionare a lucrărilor hidrotehnice, pe toată durata de serviciu normată. Programul de Gospodărire a Apelor este întocmit anual şi aprobat de Administraţia Naţională “Apele Române” Bucureşti. Acesta devine documentul după care se desfăşoară întreaga activitate a Administraţiei Bazinale de Apă Banat. Pentru activitatea de întreţinere a lucrărilor hidrotehnice, dimensionarea activităţii s-a făcut pe baza patrimoniului existent la fiecare formaţie şi este evidenţiată prin lucrări şi operaţii tehnologice efectuate permanent pentru menţinerea lucrărilor de gospodărire a apelor în stare normală de funcţionare.

 

Comentarii

comentarii