Acasă Administraţie ABAB Timișoara va construi o vamă pe râul Bega, la frontiera cu...

ABAB Timișoara va construi o vamă pe râul Bega, la frontiera cu Serbia, în 2017

1190
DISTRIBUIȚI

Bega DSCF6714În 2017, Administrația Bazinală de Ape Banat (ABAB) Timișoara are în proiect finalizarea lucrărilor la Nodul Hidrotehnic de la Sânmihai care continuă să creeze animozități, privind circulația vaporașelor, și construcția vămii pe râul Bega, la ieșirea din țară, către Serbia.
“Suntem în procedură cu vecinii sârbi și sper să reușim împreună să finalizăm partea de achiziții a lucrărilor. Pe partea sârbă în 2017 urmează să fie făcută decolmatarea pe canalul Bega și finalizarea pistei de biciclete pe zona sârbească. Sunt două proiecte urgente”, a spus Titu Bojin, directorul ABAB, marți 20 decembrie.
Una dintre cele mai mari lucrări în 2017 este decolmatarea Begăi pe tronsonul Ghiroda –Balinț  care a rămas neterminat. Vor fi lucrări pe râul Timiș ce urmează a fi finalizate. “Am preferat să discutăm cu ministerul după alegerile parlamentare, fiindcă știm ce înseamnă sosirea și plecare miniștrilor. Sperăm că va fi un ministru timp de patru ani cu care vom putea să discutăm și despre sumele de bani care trebuie alocate pentru această lucrare. Aceeași situație este pentru lacul Surduc, unde avem destule probleme. Ne străduim să actualizăm și să vedem ce lucrări sunt necesare, fiindcă în totalitate, etapa a doua de la Surduc nu mai poate fi finalizată, cum a pornit în 1976. Acolo sunt multe divergențe, cu terenurile. Sunt căsuțe și viluțe care trebuie demolate”, a explicat Bojin. De asemenea, o lucrare foarte importantă este pe râul Bârzava pentru 2017, de la Partoș, în amonte către Gătaia. „A fost un an deosebit, în ceea ce privește activitatea și realizările Administrației Bazinale de Ape Banat Timiș. Au crescut și fondurile, au crescut și dotările”, a conchis Titu Bojin, cu prilejul bilanțului de sfârșit de an 2016.

Comentarii

comentarii