Acasă Administraţie ABAB va investi 21.450.000 lei pentru biodiversitate și refacerea ecosistemelor degradate de...

ABAB va investi 21.450.000 lei pentru biodiversitate și refacerea ecosistemelor degradate de pe Bega Veche

DISTRIBUIȚI

Administrația Bazinală de Ape Banat (ABAB) Timișoara are un proiect de renaturare a unui tronson de pe râul Bega Veche. Este vorba despre proiectul “Îmbunătățirea biodiversității habitatelor acvatice și ripariene prin creșterea conectivității laterale a corpului de apă și înființarea de zone umede pe sectorul inferior al râului Bega Veche”

Acesta a primit aprobarea ANAR în vederea aplicării pentru a obține finanțarea prin Programul Operațional Infrastructura Mare (POIM 2014-2020) – Axa Prioritară 4.

Râul Bega Veche este un curs de apă puternic antropizat de amenajările hidrotehnice (îndiguiri) executate de-a lungul istoriei recente a Banatului.

Pe o lungime de circa 20 km, pe sectorul inferior al râului, de la frontiera cu Serbia până în amonte de localitatea Beregsăul Mare, proiectul își propune să crească gradul de protecție și conservare a biodiversității și de refacere a ecosistemelor degradate.

Acestea se vor face prin crearea unor zone de diversificare a habitatelor ripariene și acvatice, reconectarea și crearea unor zone umede și redeschideri de meandre.

Se estimează că în al doilea semestru al acestui an se va semna contractul pentru serviciile de proiectare: documentații pentru avize/acorduri, aplicația de finanțare, proiectul tehnic, documentația de atribuire, servicii de asistență tehnică pentru implementarea proiectului -spune Sorina Neaga, purtător de cuvânt ABAB Timișoara.

Valoarea totală estimată a proiectului: 21.450.000 lei.

 

Comentarii

comentarii