Acasă Eveniment ABCdarul Carierei, sau Economia de la A la Noi, cu OSU Timişoara

ABCdarul Carierei, sau Economia de la A la Noi, cu OSU Timişoara

DISTRIBUIȚI

osuttOrganizaţia Studenților din Universitatea de Vest din Timişoara (OSUT) desfăşoară, în perioada 1-8 aprilie, proiectul ABCdarul Carierei. Deschiderea oficială are loc miercuri, 1 aprilie,  la ora 16:00, în Aula Magna a UVT.
Ana Karina Românu, PR OSUT, a spus că proiectul oferă studenților șansa de a învăța într-un mod diferit, de a-și dezvolta abilitățile economice, contribuind la evoluția lor profesională și personală.
Abcdarul Carierei, aflat la cea de-a doua ediție, reunește două proiecte, Economia de la A la Noi și JobQuest, pe lângă care s-a dezvoltat un nou segment, cel al antreprenoriatului.
Economia de la A la Noi se află la cea de-a VIII-a ediție, fiind destinat tuturor pasionaților de economie. Workshopurile și conferințele au ca subiect teme actuale din domeniul economic, scopul acestora este de a le oferi participanților un mediu adecvat în care noțiunile teoretice se îmbină cu practica.
ABC-ul Angajării este noua denumire a proiectului JobQuest și se adresează mai ales studenților aflați în pragul absolvirii facultății, pentru care obținerea unui loc de muncă în domeniul studiat este principalul  obiectiv. .
Antreprenoriatul de la A la Tine reprezintă elementul de noutate din cadrul proiectului Abcdarul Carierei. Această secțiune este dedicată dezvoltării spiritului antreprenorial și proactiv în rândul studenților.
Fiecare secțiune a propus doritorilor o serie de workshopuri din cadrul celor trei mari domenii: economie, angajabilitate și antreprenoriat. Participanții au putut să se înscrie la două dintre cele trei secțiuni. În urma înscrierilor au fost selectați aproximativ 260 de studenţi timișoreni, care vor învăța secretele unei cariere de succes alături de specialiști în domeniu, ce vor susține atelierele de lucru.
De asemenea, proiectul va debuta cu o conferință dedicată tinerilor ce are ca scop dezbaterea tendințelor profesionale ale acestora. Astfel, vor fi puse în balanță căutarea unui loc de muncă, în mod clasic, bazat pe studiile efectuate, alternativa transformării unui hobby în loc de muncă, integrarea tinerilor pe piața muncii și care sunt cerințele actuale –a conchis Ana Karina Românu.

Comentarii

comentarii