Acasă Actualitate Absolvenţii promoţiei 2013 pot obţine şomajul dacă se înscriu la AJOFM Timiş...

Absolvenţii promoţiei 2013 pot obţine şomajul dacă se înscriu la AJOFM Timiş în 60 de zile

455
DISTRIBUIȚI

ajofm timisAbsolvenţii de învăţământ liceal sau universitar ai promoţiei 2013 pot beneficia de indemnizaţie de şomaj dacă, în termen de 60 de zile de la data absolvirii, se înregistrează la Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă (AJOFM) Timiş (bdul. Republicii nr. 22, lângă Gara de Nord Timişoara), ca persoane aflate în căutarea unui loc de muncă.

Giorgina Grigorie, directorul AJOFM Timiş, a spus că, dacă în cele 60 de zile nu au reuşit să ocupe un loc de muncă, după această perioadă, absolvenţii pot depune cerere de acordare a indemnizaţiei de şomaj.

„De reţinut este faptul că, dacă nu s-au înregistrat la AJOFM Timiş în cele 60 de zile de la absolvire, tinerii nu mai pot beneficia de indemnizaţie de şomaj. Termenul de 60 de zile se calculează de la data terminării cursurilor, indiferent daca au susţinut sau nu examenul final”, a spus Grigorie.

În perioada şomajului, absolvenţii pot beneficia de servicii gratuite de consiliere în carieră, mediere şi cursuri de formare profesională. Detalii pe portal.spo-online.ro.  

Comentarii

comentarii