Acasă Actualitate Abuzurile popilor Vântu și revolta enoriașilor

Abuzurile popilor Vântu și revolta enoriașilor

DISTRIBUIȚI

De multă vreme, una din temele neplăcute din viața Bisericii din Banat este legată de șirul de abuzuri ale unei pleiade de popi, din Moldova, mutați în Banat pentru interese meschine. Primul, pe care l-am vizat mereu în textele despre abuzurile și încălcările flagrante ale rânduielilor bisericești, este starețul Mănăstirii Săraca, Vântu, cel cu aripile întinse peste preacurvia sa, el fiind tată de copii, trăind cu o femeie și încălcând toate jurămintele bisericești. Omul lui Paisie (Lugojeanul), acest Vântu este încă vătaful pădurilor mănăstirilor din toată aria Mitropoliei Banatului. O poveste pe care nici preoții bănățeni nu o mai înțeleg. El, în calitate de călugăr și stareț, are copii, locuiește în majoritatea timpului în Timișoara, nu la mănăstire, face afaceri cu pădurile… El, care mai are o fiică și la București, creată cu o fostă călugăriță, care a avut bunul simț să se retragă din viața monahală, face parte din șirul mizerabililor corupți din biserică, care-i fac pe credincioși să părăsească bisericile.

Acest ”prea sfințit”, ”călare” pe mașini de teren, toate scumpe, și-a adus aici, la noi, în Banat, pe rând, frații! Da, frații lui adevărați, pe care i-a făcut preoți. Dar nu-și merită nici ei numele de preot, sunt la fel cu ”modelul – cap al familiei”. Se pricep la afaceri..

Azi, una dintre ele: Construirea unei case la Ianova.

Popa Ionuț Vântu din Ianova, care a luat locul unui preot al locului, frate cu starețul – pădurar, își face casă. Până aici, nimic deosebit. Omul are patru copii, doar că această casă, cică parohială, costă nici mai mult, nici mai puțin de vreo 250 000 euro. Asta, la sat. În Ianova, un sat superb, aproape de Timișoara. Planurile casei, detaliile, calculele realizate de specialiști în domeniu, toate arată această valoare.

Despre nerușinarea de a face o casă de 250 000 euro, mai scumpă decât una la Timișoara, ne spune un specialist a cărui identitate nu o vom dezvălui: ”Este un abuz, un consum financiar enorm, în vremea pandemiei. Nu se justifică aceste costuri. Aici este o supapă de scurgere de bani, banii oamenilor din sat și de la Mitropolie… Sunt familii sărace, au copii cu probleme și popa satului își face un palat!”

Aceste imagini vorbesc singure. Aceste detalii privitoare la suprafețe, la numărul camerelor, dependințele (doar acelea au 80 metri pătrați), cât un apartament, sunt șocante!

Revoltător este faptul că în vreme ce alți preoți își plătesc lunar, cu mare greutate, ratele către bănci, după ce și-au cumpărat sau construit câte o casă în jurul Timișoarei, popii (că nu-i pot numi preoți) familie VÂNTU duc viață de boieri.

De ce? Ce merite au ei, comparativ cu preoții noștri bănățeni? Ce rețele securiste îi susțin? Pe cine alimentează ei cu bani?

Dorim răspunsuri la aceste întrebări. Și scoaterea în afara vieții monahale a pădurarului, șef al Mănăstirii Săraca, cât mai grabnic!

Comentarii

comentarii