Acasă Actualitate Academia de Excelență Opera şi-a deschis porţile pentru primii discipoli

Academia de Excelență Opera şi-a deschis porţile pentru primii discipoli

734
DISTRIBUIȚI

Academia de Excelență Opera și-a deschis porțile pentru primii ei ucenici: tineri talentați între 18 și 40 de ani ce-și doresc să facă o carieră cu și din talentul lor.

Academia de Excelență Opera, singura școală de Music Hall din România, a avut concursul de admitere la începutul lunii iunie, iar din această toamnă cei 20 de tineri admiși își vor începe formarea sub bagheta unor artiști consacrați, cu recunoaștere internațională, ce au fost de acord să-și dedice timpul, experiența și talentul formării primilor actori de music hall.

”Music Hall-ul este un gen aparte, care nu este teatru dramatic, nu este concert, nu este operă, nici operetă. Este un gen de spectacol foarte complex care îmbină armonios, muzica, dansul și teatrul. Pe lîngă marele succes de care se bucură la public, mai puțin cunoscut de public este faptul că se depune o muncă titanică, o adevarată construcție pe o platforma artistică riguroasă, solidă și costisitoare” – sunt cuvintele ce reflectă convingerea artiștilor formatori din cadrul Academiei de Excelență Opera: Costa Tovarnisky, Lavinia Răducanu și Gabriel Muzicaș. Aceștia vor fi secondați și de alți profesioniști din țară și străinătate ce vor oferi din experiența lor în cadrul unor workshopuri de formare atât tinerilor admiși cât și viitorilor noi formatori din cadrul Academiei.

Deschiderea Academiei de Excelență Opera nu ar fi fost posibilă fără sprijinul celor care cred cu tărie în potențialul tinerei generații, în șansa lor de de afirmare pe cele mai înalte scene ale lumii. Principalii susținători sunt: Asociația Miltonia, Facultatea de Muzică și Teatru, Rotary Club Opera Timișoara, actiunea fiind cofinanțată de Consiliul Județean Timiș.

Comentarii

comentarii