Acasă Actualitate Academia Română a acordat premiul „George Enescu“ conf. dr. Gabriel-Vicenţiu Almaşi de...

Academia Română a acordat premiul „George Enescu“ conf. dr. Gabriel-Vicenţiu Almaşi de la UVT

DISTRIBUIȚI

Premiul „George Enescu“ acordat de  Academia Română în secțiunea Arte, Arhitectură și Audiovizual a fost câștigat de Gabriel-Vicenţiu Almaşi, membru al comunității Universității de Vest Timișoara UVT.

”Avem bucuria de a anunța primirea unui premiu deosebit de valoros de către conf.univ.dr. Almaşi Gabriel-Vicenţiu, de la Facultatea de Muzică și Teatru a Universității de Vest din Timișoara. Anunțarea listei laureaților Premiilor Academiei Române pentru 2020 a adus această onorantă confirmare a valorii școlii muzicale timișorene, prin câștigarea premiului „George Enescu“ de către maestrul Gabriel-Vicenţiu Almaşi, acordat în secțiunea Arte, Arhitectură și Audiovizual.

Distincția i-a fost acordată compozitorului Gabriel Almași pentru lucrarea sa „Themes/Anthemes”. Acest Opus, premiat și de Uniunea Compozitorilor și Muzicologilor din România în anul 2021, este dedicat orașului Timișoara, iar prima audiție a avut loc în 28 februarie 2020, la Filarmonica Banatul”, anunță UVT.

Ceremonia de decernare a Premiilor Academiei Române va avea loc mâine, 7 decembrie 2022, în Aula Academiei Române, începând cu ora 10.

 

 

 

Comentarii

comentarii