Acasă Eveniment Accidentul din Ungaria: Nouă români au decedat. Șoferul microbuzului transmitea Live pe...

Accidentul din Ungaria: Nouă români au decedat. Șoferul microbuzului transmitea Live pe Facebook în momentul impactului – Video

3681
DISTRIBUIȚI

Șoferul microbuzului implicat în accidentul din Ungaria, în urma căruia nouă români au murit, transmitea Live pe Facebook în momentul impactului, potrivit unei înregistrări care a apărut pe rețelele de socializare. Înregistrarea care a apărut pe rețelele de socializare este făcută de o persoană care a urmărit pe telefonul mobil transmisia Live a șoferului microbuzului, arată news.ro. Acesta s-a filmat în timp ce se afla la volanul autovehiculului și se observă cum se uită pe telefonul mobil de mai multe ori. În spatele acestuia, se aud și se văd câțiva dintre pasagerii microbuzului.

La un moment dat, șoferul intră pe contrasens, angajându-se într-o depășire periculoasă, însă nu pare să realizeze că din față vine un camion. Înregistrarea surprinde chiar momentul impactului dintre microbuzul înmatriculat în Mureș, în care se aflau nouă persoane, și camionul încărcat cu nisip. În urma impactului, nouă persoane și-au pierdut viața, iar șoferul camionului a fost rănit. Pe Internet există și alte înregistrări video care surprind impactul puternic dintre cele două autovehicule.

Ministerul Afacerilor Externe (MAE) a anunțat, marți seară, că patru dintre victime sunt de cetățenie română, existând indicii că și restul ar fi cetățeni români, însă procedura de identificare se află încă în curs de desfășurare și se derulează cu dificultate, dată fiind gravitatea accidentului.

 “Conform ultimelor informații obținute de echipa consulară mobilă prezentă la fața locului, în urma operațiunilor de descarcerare s-a constatat că numărul persoanelor decedate este de nouă. Până în prezent, s-a stabilit că patru persoane decedate sunt de cetățenie română, existând indicii că și restul victimelor ar fi cetățeni români, însă procedura de identificare se află încă în curs de desfășurare și se derulează cu dificultate, dată fiind gravitatea accidentului”, anunță MAE.

Conform sursei citate, trupurile neînsuflețite vor fi transportate la morgă pentru efectuarea autopsiei și a analizelor pe bază de ADN, iar MAE a solicitat autorităților române competente identificarea și înștiințarea, în regim de urgență, a familiilor din țară ale persoanelor decedate în urma accidentului. Totodată, având în vedere numărul mare de victime, ministrul Afacerilor Externe a dispus activarea Fondului special de urgență aflat la dispoziția ministerului, în vederea suportării costurilor legate de repatrierea trupurilor neînsuflețite.

De asemenea, Centrul de Contact și Suport al Cetățenilor Români din Străinătate a fost activat în cadrul Celulei de Criză a MAE, pentru preluarea tuturor solicitărilor de asistență din partea familiilor. “Celula de Criză a MAE își continuă activitatea 24/7 până la finalizarea tuturor demersurilor de identificare a victimelor accidentului și repatrierea trupurilor neînsuflețite. Ambasada României la Budapesta este în contact permanent cu autoritățile locale și cu membrii de familie, acordând asistență consulară inclusiv prin eliberarea documentelor necesare repatrierii trupurilor neînsuflețite și eliberarea certificatelor de deces”, adaugă MAE.

Accidentul a avut loc pe drumul național 4 din Ungaria, la aproximativ 60 de kilometri de Budapesta, pe sensul de deplasare spre România, unde un microbuz înmatriculat în România s-ar fi angajat cu viteză excesivă într-o depășire și s-a ciocnit cu un camion care se deplasa pe contrasens. Informațiile inițiale transmise de MAE arătau că șapte persoane au murit în accident.

Video: Youtube Alba 24

 

Victimele accidentului ar fi din satul Deaj, comuna Mica, județul Mureș. Potrivit presei locale, oamenii se întorceau acasă de la muncă, din Italia.

Presa maghiară scrie că șapte bărbați și două femei și-au pierdut viața în urma tragicului accident care a avut loc pe Drumul Național 4 din Ungaria. Potrivit Dej24, românii decedați erau originari din satul Deaj, comuna Mica, județul Mureș. Aceștia ar fi revenit în țară de la muncă, în Italia.

Din primele informații, impactul s-a petrecut între un microbuz – în care se aflau și cei șapte români – și un camion. Se pare că, din motive încă necunoscute, șoferul microbuzului înmatriculat în județul Mureș ar fi pierdut controlul volanului, a pătruns pe contrasens și s-a izbit violent de un camion, pe Drumul Național 4.

Comentarii

comentarii