Acasă Actualitate Acei nesimțiți care își aruncă mizeriile pe strada Vasile Lucaci din Timișoara…!

Acei nesimțiți care își aruncă mizeriile pe strada Vasile Lucaci din Timișoara…!

DISTRIBUIȚI

Oricât ar fi amenzile de mari și oricâtă morală s-ar face în mass-media, tot există nesimțiți în Timișoara care vor sfida legea și își vor scoate mizeriile din bucătărie și din case pentru a le abandona la marginea străzii sau pe spațiul verde, stricând grav imaginea minunatului nostru oraș.

Un asemenea caz care se repetă de mai mulți are loc pe strada Vasile Lucaci nr. 11, în zona Tipografilor din Timișoara (foto: 2 noiembrie).

Aici, există câțiva cetățeni (probabil ne-timișoreni) care își bat joc de armonia și curățenia din cartier și își aruncă gunoaiele pe stradă, deși pubelele sunt tot acolo, foarte aproape, sfidându-i și pe ceilalți locuitori de pe stradă și din cartier care sunt civilizați și respectă legile, privind protecția mediului.

Poliția Locală Timișoara cunoaște situația, chiar au avut echipaje care au stat la pândă și i-au prins pe nesimțiți când aruncau deșeurile acolo și i-au amendat.

Se pare că nimic nu mai e de făcut acolo…! 

Ce spune Poliția Locală Timișoara?

Poliția Locală Timișoara reamintește că, potrivit Legii 211/2011 modificată prin Legea 188/2019, sancțiunile pentru cei care abandonează deșeuri pe domeniul public sunt între 3.000 și 6.000 de lei, cu dispunerea ridicării acestora.

În cazul în care contravenientul nu respectă măsura complementară de a igieniza locația în termenul stabilit și de a preda deșeurile către un operator specializat, acesta poate fi sancționat cu amendă de la 7.500 la 15.000 lei, conform OUG 195/2005 privind protecția mediului.

Comentarii

comentarii