Acasă Eveniment Acţiune de amploare pentru prinderea unor falsificatori de carduri bancare

Acţiune de amploare pentru prinderea unor falsificatori de carduri bancare

DISTRIBUIȚI

În noaptea de marţi spre miercuri în Timiş s-au desfăşurat mai multe acţiuni pentru neutralizarea unei reţele formate din 30 de tineri care clonau carduri bancare şi sustrăgeau bani din conturi. Acţiunile, desfăşurate de poliţiştii şi trupe DPIR, sub coordonarea procurorilor DIICOT, au continuat şi în cursul zilei de miercuri, când au avut loc mai multe descinderi în Timişoara, Jimbolia, Iecea Mică, Cărpiniş.
Se pare că membri reţelei, după ce procurau datele necesare de la complici din vestul Europei pentru clonarea cardurilor, extrăgeau banii din mai multe locuri din România. Pentru 14 dintre percheziţii s-a fi dat autorizaţie din partea judecătorilor Secţiei Penale a Tribunalului Timiş.
Percheziţiile au avut loc, în zorii zilei, la mai multe adrese din Timişoara şi Jimbolia. După-amiază, procurorii DIICOT şi trupele de intervenţie specială au mai făcut şase descinderi în localităţile timişene Iecea Mare şi Cărpiniş. Procurorii DIICOT Timiş au pus sub acuzare 22 de persoane implicate în clonarea de carduri şi utilizarea lor în România, după ce copiau date din ţări membre ale Uniunii Europene.
Gruparea era specializată în efectuarea de extrageri frauduloase de bani din bancomate situate în mai multe judeţe, cu folosirea de carduri clonate cu ajutorul MSR (Modern Systems Research). Acuzaţii făceau deplasări frecvente în Italia unde introduceau microcipuri în cititoarele de carduri (POS) de la casele de marcat din centre comerciale, în scopul copierii datelor de identificare şi codurile PIN ale cardurilor bancare. După clonarea cardurilor originale, acuzaţii reveneau în ţară, efectuând inscripţionarea cardurilor blank cu ajutorul MSR, iar ulterior le foloseau la extragerea frauduloasă a sumelor de bani din ATM situate pe raza mai multor judeţe din România.
Dosarul de urmărire penală priveşte fapte de o gravitate deosebită cum este iniţierea, aderarea şi sprijinirea unui grup infracţional organizat bazat pe efectuarea de extrageri frauduloase de bani din bancomate situate pe raza mai multor judeţe, cu folosirea de carduri clonate cu ajutorul MSR şi a microcipurilor montate la terminalele POS din ţările Uniunii Europene şi spălare de bani. În urma cercetărilor, a reieşit că, începând cu anul 2006, în judeţul Timiş mai multe persoane se ocupau cu extrageri frauduloase de bani din bancomate situate în oraşe din toată ţara, prin folosirea de carduri clonate. Deocamdată prejudiciul total este estimat la 2 milioane de euro.

Comentarii

comentarii