Acas─â Stiri pe scurt Actionarii SIF Banat-Crisana vor investigarea alegerilor

Actionarii SIF Banat-Crisana vor investigarea alegerilor

DISTRIBUIȚI

Mai multi actionari ai SIF Banat-Crisana (SIF1), care au candidat pentru un loc in conducere, au cerut CNVM sa investigheze modul in care s-au desfasurat alegerile in adunarea generala din 25 aprilie, a declarat Andrei Diaconescu, asociat la banca de investitii Capital Partners.
"In cererea depusa la Comisia Nationala a Valorilor Mobiliare (CNVM) am solicitat revocarea deciziei SIF1 cu privire la actiunea concertata, revocarea AGA si declansarea unei investigatii in privinta votul prin corespondenta", a spus Diaconescu, potrivit NewsIn.
Printre actionarii care au depus sau urmeaza sa depuna cereri la CNVM se mai numara Dragos-George Bilteanu, administrator al Romenergo, si Radu Octavian, patronul grupului de firme RTC.
La adunarea generala a actionarilor SIF Banat-Crisana, desfasurata sambata, mai multi actionari au cerut refacere AGA in termen de doua luni, solicitare fiind consemnata in procesul verbal.
De asemenea, Andrei Diaconescu mentiona ca "au fost numeroase interventii in cadrul AGA si contestatii".
"Nu a fost luata in calcul niciun fel de contestatie, iar in comisia de numarare a voturilor, in care am fost prezent, nu am avut acces la voturile prin corespondenta si la cele exprimate electronic, lucru pentru care am depus, de asemenea, o contestatie", declarase sambata Andrei Diaconescu.
SIF Banat-Crisana a suspendat drepturile de vot pentru 20% din totalul actiunilor, dupa ce a presupus ca mai multe grupuri de investitori actioneaza in mod concertat.
Locurile din conducerea SIF Banat Crisana au starnit o lupta acerba, fiind ravnite de mai multi oameni de afaceri importanti, printre care Horia Ciorcila – presedintele Bancii Transilvania, Doru Lionachescu – directorul bancii de investitii Capital Partners, Alexandru Parvulescu – presedintele Romenergo, Octavian Radu – proprietar al grupului de firme RTC, si actualul presedinte al SIF1 – Ioan Cuzman.
In urma adunarii generale de sambata, presedintele Bancii Transilvania, Horia Ciorcila, a fost ales administrator al SIF Banat-Crisana, in timp ce cinci din fostii membri ai conducerii societatii au fost reconfirmati in functie.
Astfel, Ioan Cuzman, Emil Cazan, Ion Stancu, Pavel Belean si Zoltan Hosszu au fost realesi in conducerea SIF Banat Crisana, singurele nume noi fiind Carmen Dumitrescu, actualul director general adjunct al societatii de investitii, si Horia Ciorcila.

Comentarii

comentarii