Acasă Actualitate Acțiune de amploare a polițiștilor locali, pe linie de mediu. Sancțiuni de...

Acțiune de amploare a polițiștilor locali, pe linie de mediu. Sancțiuni de peste 31.000 de lei, urmează și altele

DISTRIBUIȚI

Polițiștii locali din cadrul Serviciului Protecția Mediului au desfășurat astăzi o amplă acțiune de prevenire, informare și combatere a fenomenului de abandonare a deșeurilor în zona Gara de Sud – Eternității, ca urmare a constatătilor din ultima perioadă referitoare la formarea de rampe clandestine de deșeuri, care atentează la sănătatea tuturor locuitorilor din zonă. Astfel, după acțiuni specifice de verificare, inclusiv pânde pe timp de zi și de noapte, polițiștii locali au depistat mai multe persoane care abandonează resturi în locațiile respective.

În cursul zilei de astăzi, un imobil a fost depistat neavând contract încheiat cu operatorul de salubrizare, proprietarul fiind sancționat cu 1000 lei, conform HCL 117/2024, cu măsura suplimentară de a-și încheia contractul necesar, o altă persoană a fost sancționată cu 30.000 de lei pentru abandon de deșeuri, conform OUG 92/2021, o altă persoană care a abandonat o cantitate mai mică de resturi a fost sancționat cu 500 lei. Una dintre persoanele depistate la fața locului a devenit recalcitrantă la apariția polițiștilor locali, manifestându-se violent și, având în vedere faptul că era incoerent în exprimare și se manifesta agresiv fizic și verbal, a fost imobilizată și transportată la Spitalul de Psihiatrie de pe Str. I. Văcărescu.  Totodată, polițiștii locali au în lucru, în curs de identificare în baza imaginilor în posesia cărora au intrat, alte persoane care au abandonat deșeuri în cantități semnificative din autoturismele cu care s-au deplasat în zonă, fiind vorba inclusiv de autovehicule cu numere de Arad. Aceștia urmează să fie, de asemenea, sancționați cu câte 30.000 de lei.

Poliția Locală Timișoara atrage atenția că va acționa în continuare pentru eradicarea acestui fenomen și că va aplica sancțiuni drastice celor care încalcă legislația în vigoare. De asemenea, atenționează pe cei care mai intenționează să se ocupe cu astfel de îndeletniciri că în zonă există camera de supraveghere și că polițiștii locali beneficiază și de sprijinul locuitorilor, care a pus la dispoziție informațiile pe care le au pentru a se lua măsuri împotriva celor care nu îi respectă prin murdărirea domeniului public.

Comentarii

comentarii