Acasă Actualitate ”Acţiunile sirenei PSD pot îndrepta către stânci întreaga corabie europarlamentară a PNL-PSD”,...

”Acţiunile sirenei PSD pot îndrepta către stânci întreaga corabie europarlamentară a PNL-PSD”, susțin aleşii locali ai PNL Timiş

DISTRIBUIȚI

Aleşii locali ai PNL Timiş s-au întrunit, luni, în şedinţa Biroului Permanent Judeţean al filialei pentru a discuta situaţia creată de anunţul mai multor primari liberali privind candidatura lor din partea PSD la alegerile locale din 9 iunie. Ei au susţinut că preşedintele PSD Timiş, Alfred Simonis, a încălcat grav protocolul semnat la Bucureşti între PSD şi PNL şi au avertizat că acţiunile social-democraţilor ”pot îndrepta către stânci întreaga corabie europarlamentară a PNL-PSD”.

”Biroul Permanent Judeţean al PNL Timiş s-a întrunit în această seară pentru a discuta situaţia creată de preşedintele PSD Timiş, Alfred Simonis, care a încălcat grav protocolul semnat la Bucureşti între PNL şi PSD”, anunţă PNL Timiş, într-un comunicat de presă.

În urma discuţiilor, a fost adoptată o declaraţie comună a aleşilor locali ai PNL Timiş.

”Noi, semnatarii acestei declaraţii, primari, viceprimari, consilieri locali şi consilieri judeţeni din judeţul Timiş, suntem pregătiţi să câştigam toate alegerile din acest an, pentru binele comunităţilor pe care le administrăm. Judeţul Timiş este dintotdeauna promotorul dezvoltării, al moderaţiei, al decenţei şi al soluţiilor liberale, singurele care pot aduce prosperitate, echilibru social, linişte şi armonie. Nu ne lăsăm intimidaţi de niciun demers politic lipsit de fair play şi ne pare sincer rău faţă de cei câţiva foşti colegi ai noştri care au fost deturnaţi din drumul lor de către vrăjile şi cântecele de sirenă ale preşedintelui PSD Timiş, Alfred Simonis. Din păcate, acţiunile sirenei PSD pot îndrepta către stânci întreaga corabie europarlamentară a PNL-PSD, chiar daca intenţia acestuia a fost doar de a prejudicia interesele electorale locale ale PNL Timiş. Considerăm că acest mod mărunt de a privi politica nu face decât să îndepărteze alegătorii de alianţa naţională, creată pentru a asigura stabilitate României şi pentru a limita efectele extremismului politic din ţara noastră”, transmit aleşii liberali.

Potrivit acestora, atragerea unor liberali către PSD este ”lipsă de respect”.

”Atragerea prin metode ilegitime a unor primari şi viceprimari din PNL este o dovadă de lipsă de respect şi de consideraţie faţă de partenerii de alianţă. În toate partidele există nemulţumiri şi probleme. Întotdeauna vor fi oameni care îşi doresc mai mult sau nu sunt de acord cu unele decizii ale conducerii. Nu este firesc însă ca un aliat să exploateze astfel de situaţii şi, mai mult chiar, să le provoace şi să le încurajeze la nivel naţional. Preşedintele PNL Timiş, Alin Nica, a făcut toate eforturile posibile pentru a rezolva problemele ivite pe parcursul ultimilor patru ani şi apreciem felul în care a gestionat aceste situaţii, păstrându-se de fiecare dată în cadrul legalităţii şi respectului atât faţă de propriul partid, cât şi faţă de parteneri”, mai transmit liberalii.

Aleşii PNL Timiş consideră că atacul liderului PSD Timiş, Alfred Simonis, reprezintă un precedent grav care poate avea repercusiuni asupra rezultatului de la alegerile locale din Timiş.

”Atacul deputatului Simonis reprezintă un precedent extrem de grav care poate avea repercusiuni asupra rezultatelor alegerilor din judeţul Timiş. Ne va fi foarte greu să mergem către oamenii care îşi exprimă opţiunea electorală în cadrul alegerilor din acest an şi să le spunem că aliaţii noştri sunt oameni lipsiţi de caracter care nu respectă înţelegerile cu partenerii de guvernare şi de alianţă. De altfel, poziţia preşedintelui PSD, Marcel Ciolacu, este dovada că nici măcar la nivel naţional astfel de practici nu mai sunt tolerate, în condiţiile în care România trebuie să trimită în Parlamentul European cât mai mulţi reprezentanţi din rândul partidelor afiliate la curentele europene principale”, mai transmit aleşii PNL.

 De asemenea, liberalii mai consideră că alianţa PNL-PSD este grav deteriorată în Timiş.

”Din punctul nostru de vedere, alianţa PNL-PSD este deteriorată grav în Timiş, dar vom acţiona ca şi până acum, cu responsabilitate faţă de români şi faţă de interesele majore ale acestora. Oricâte eforturi de destabilizare a situaţiei politice din Timiş vor exista, răspunsul nostru va fi mereu acelaşi: continuarea cu calm şi viziune a parteneriatului solid cu cetăţenii. Vom câştiga din nou alegerile locale, în fiecare localitate şi la nivel judeţean, pentru că, spre deosebire de controversatul preşedinte PSD Timiş, noi îi respectăm pe timişeni, nu-i considerăm o masă de manevră pentru asigurarea sprijinului politic de la centru pentru nominalizarea în alegeri. Nu avem nevoie de sprijinul PSD Timiş şi suntem convinşi că vom câştiga din nou preşedinţia CJT prin Alin Nica, dar şi localităţile din care au plecat câţiva oameni. Mesajul nostru către domnul Simonis este unul singur: sirenele pot păcali, dar nu pot câştiga”, mai spun liberalii.

Un număr de 18 primari şi viceprimari, de la PNL, USR, PRO România, PMP sau Partidul Republican, au anunţat că la alegerile locale din 9 iunie vor candida din partea PSD. Preşedintele PSD Timiş, Alfred Simonis, a anunţat, sâmbătă, că primarul comunei Găvojdia, Dănuţ-Stoica Toma, ales pe listele PNL, va candida la alegerile din 9 iunie sub sigla PSD. De asemenea, întreaga organizaţie PNL din Găvojdia, precum şi consilierii locali ai PNL, s-au transferat la PSD.

Preşedintele PNL Timiş, Alin Nica, a reacţionat pe Facebook, avertizând că aceste ”permutări în stil golănesc” vor fi sancţionate la alegerile locale şi a subliniat că orice plecare din PNL este o pierdere.  

UPDATE: PSD reacționează la… reacție

Într-o continuă înșiruire de reacții și contrareacții intre PNL și PSD, apărută după preluarea masivă de aleși locali, urmată de “Declarația publică a aleșilor locali liberali”, desigur că și PSD are o nouă reacție. Acum, social-democrații ii acuză pe liberal de…memorie scurtă.

Conform PSD, în 2020, când Alin Nica era doar candidat la funcția de președinte al Consiliului Județean Timiș, ”a racolat cinci primari social-democrați din Sânandrei, Sacoșu Turcesc, Teremia Mare, Bethausen și Valcani”. ”Arc peste timp, 4 ani: Nica racolează primarul comunei Otelec și iese în conferință de presă în sediul Partidului Național Liberal Timiș cu doi consilieri locali PSD. Vreo problemă? Niciuna”, este reacția celor de la PSD.

Comentarii

comentarii