Acasă Actualitate Activitate suspendată la 11 staţiile GPL din Timiș. Amenzi de aproape...

Activitate suspendată la 11 staţiile GPL din Timiș. Amenzi de aproape 500.000 de lei

DISTRIBUIȚI

Peste 230 de operatori economici care depozitează, transportă, distribuie, utilizează sau comercializează carburanţi în judeţul Timiş au fost controlaţi, în perioada 29 august – 7 septembrie, fiind constatate 175 de nereguli şi date amenzi de aproape 500.000 de lei. Totodată, a fost suspendată activitatea a 11 operatori economici. 

”În perioada 29 august – 7 septembrie 2023 au fost efectuate acţiuni de control asupra a 233 operatori economici şi asupra a 35 mijloace de transport de către reprezentanţi ai instituţiilor publice stabilite prin Ordinul Prefectului Judeţului Timiş privind verificarea instituţiilor publice şi operatorilor economici care depozitează, transportă, distribuie, utilizează, comercializează carburanţi, lubrifianţi şi produse derivate ale acestora, inclusiv gaz petrolier lichefiat, de pe raza judeţului Timiş”, se precizează într-un comunicat de presă, de vineri, al Prefecturii Timiş.

În urma acestor controale, au fost constatate 175 de nereguli, fiind dispuse 215 măsuri pentru remedierea acestora. Au fost aplicate, în total, 162 de sancţiuni contravenţionale, din care 126 de avertismente şi 36 de amenzi, în valoare totală de 480.000 de lei. A fost suspendată activitatea a 11 operatori economici.  

Acţiunile de control au fost făcute separat de către fiecare instituţie cu rol de control: Inspecţia de Stat pentru Controlul Cazanelor, Recipientelor sub Presiune şi Instalaţiilor de Ridicat, Compania Naţională pentru Controlul Cazanelor, Instalaţiilor de Ridicat şi Recipientelor sub Presiune S.A., Inspectoratul de Stat pentru Controlul în Transportul Rutier, Garda Naţională de Mediu, Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă, Inspectoratul General al Poliţiei Române, Agenţia Naţională de Administrare Fiscală, Inspectoratul Teritorial de Muncă, Autoritatea Vamală Română, Autoritatea Rutieră Română, Agenţia pentru Protecţia Mediului.

Controalele vor continua până în 31 octombrie.

Comentarii

comentarii