Acasă Actualitate Activitatea unui spital din Timiș s-ar putea bloca. Firma Linde a anunțat...

Activitatea unui spital din Timiș s-ar putea bloca. Firma Linde a anunțat că nu va mai furniza oxigen

534
DISTRIBUIȚI

Firma care asigura furnizarea oxigenului catre spitalul din Lugoj a decis sa nu mai acorde nicio reesalonare a datoriei pe care unitatea medicala o are. Firma Linde a anuntat ca va astepta plata datoriei de peste 200.000 de lei pana la 22 august. Conform Lugoj Info.ro, in luna martie managerul spitalului Erwin Floroni a reusit un miracol si a obtinut o amanare a platii mizand pe faptul ca primarul Francisc Boldea isi va da seama de gravitatea situatiei si va actiona.

Din pacate Boldea nu a bagat in seama solicitarile disperate ale lui Floroni si nu a trimis spitalului niciun ban pentru stingerea datoriei. Acum furnizorul nu mai este dispus sa accepte o reesalonare si cere toti banii.

Liderul liberalilor, Claudiu Buciu a cerut convocarea de urgenta a unei sedinte de consiliu pentru alocarea imediata a banilor si stingerea datoriei. ”Singura iesire din aceasta situatie este convocarea de urgenta, de catre primar, a unei sedinte de Consiliu Local în vederea alocarii sumelor necesare platii datoriei catre furnizorul de oxigen. Primaria Municipiului Lugoj dispune de aceste sume, însa primarul refuza constant sa sprijine spitalul în a-si achita datoriile acumulate prin neplata furnizorilor de medicamente ori de alte substante si materiale necesare desfasurarii normale a activitatilor specifice spitalului”, a anuntat Buciu pe Facebook.

In cazul in care spitalul nu va mai avea oxigen, asistenta medicala de urgenta va fi sistata, la fel si interventiile chirurgicale si activitatea compartimentului de anestezie si terapie intensiva.

Sursa: lugojinfo.ro

Comentarii

comentarii