Acasă Actualitate Activiştii campaniei „Salvaţi Roşia Montană” au atacat sediul PDL Timiş

Activiştii campaniei „Salvaţi Roşia Montană” au atacat sediul PDL Timiş

364
DISTRIBUIȚI

FOTO

Peşti morţi şi afişe anti-cianură, la intrarea în sediului partidului. Reacţie deplasată a preşedintelui PDL Timiş, Constantin Ostaficiuc

În noaptea de miercuri spre joi, sediul judeţean al Partidului Democrat-Liberal a fost vizitat de doi activişti din Timişoara ai campaniei „Salvaţi Roşia Montană”.

Aceştia şi-au ales un mod inedit de a comemora cei 12 ani care au trecut de la accidentul de la compania Aurul S.A. din Baia Mare, care a provocat o contaminare cu cianură a râurilor Săsar, Lăpuş, Someş, Tisa şi Dunăre, înainte de a ajunge la Marea Neagră. Cei doi activişti ecologişti au folosit în acţiunea loc un kilogram de macrou şi câteva afişe cu mesaje de genul „Cianura nu se vindecă! Nu faceţi răni noi la Roşia Montană” sau „Timişul nu gustă cianura. Remember Baia Mare 2000?”. Dacă afişele au fost lipite pe uşa de la intrarea în clădire, peştii morţi au fost aşezaţi ordonat pe scări, fiecare purtând un bileţel cu mesajul „Remember Baia Mare 2000”. 

„În această perioadă se împlinesc 12 ani de la accidentul din Baia Mare. Luând exemplul celor din Cluj, am vrut să comemorăm şi noi acest trist eveniment. Am ieşit doi oameni în frig, am luat un kilogram de macrou şi câteva afişe şi am mers la sediul PDL Timiş. În felul acesta am protestat şi faţă de faptul că guvernul sprijină exploatarea cu cianuri a aurului de la Roşia Montană”, a declarat unul dintre cei doi activişti ai campaniei „Salvaţi Roşia Montană”.

Contactat pentru a-şi exprima punctul de vedere cu privire la acţiunea activiştilor ecologişti, preşedintele PDL Timiş şi al Consiliului Judeţean Timiş, Constantin Ostaficiuc, a avut o reacţie deplasată. Nu la adresa activiştilor, ci la adresa jurnaliştilor ZIUA de Vest. „Au lăsat peşti? Păi să mergeţi dumneavostră să-i adunaţi!”, a spus Ostaficiuc, după care a închis telefonul.

Comentarii

comentarii