Acasă Cultura Actorul hollywoodian, Marcel Iureș, vine la Timișoara, cu Moș Nichifor, de Ion...

Actorul hollywoodian, Marcel Iureș, vine la Timișoara, cu Moș Nichifor, de Ion Creangă

1274
DISTRIBUIȚI

Marți, 29 septembrie, de la ora 20, la Sala 2, din Parcul Civic Timișoara, Teatrul ACT din București prezintă un spectacol marca Alexandru Dabija: Moș Nichifor, după Ion Creangă. 

Moș Nichifor este un spectacol despre întâlnirea dintre două generații și confruntarea între două feluri de a vedea lumea: una conservatoare, ironic-tradiționalistă și una modernă, agresivă în fragilitatea ei.

Cu umorul debordant care, de fiecare dată, lasă loc reflecției, regizorul face din nou echipă cu actorul hollywoodian – Marcel Iureș, căruia i se alătură actrița Ruxandra Maniu.

Spectacolul este recomandat spectatorilor peste 12 ani.

Miercuri, 30 septembrie: ultima zi a lunii, ultima zi de festival. Ultimul spectacol al FEST-FDR – S.O.S. 2020, programat la Sala 2 de la ora 20, este Constantin de Alexandru Popa, în regia lui Tudor Lucanu, o producție a Teatrului Național din Târgu Mureș.

Așa cum declară însuși regizorul, spectacolul urmărește povestea lui Constantin Brâncoveanu dincolo de mit, într-o pendulare continuă între tragedia omului și comicul moravurilor, între atunci și acum, între lumea materială și cea spirituală.

Spectacolul este, de asemenea, o ocazie de a aduce împreună pe scena festivalului doi actori care, în perioade diferite, au fost recompensați cu nenumărate aplauze de spectatorii Teatrului Național din Timișoara: Nicu Mihoc și Richard Balint. Spectacolul este recomandat spectatorilor peste 14 ani.

Comentarii

comentarii