Acasă Actualitate Actualizări de „scenarii” în patru comune din Timiș

Actualizări de „scenarii” în patru comune din Timiș

568
DISTRIBUIȚI

Luni, 5 aprilie, Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Timiș s-a întrunit din nou pentru a actualiza „scenariile” restricțiilor pe localități, în funcție de ratele de infectare. La ultima ședință, desfășurată vineri, 14 UAT-uri aveau rată de peste 7,5; 29 o aveau între 4 și 7,5; 13 o aveau între 3 și 4; iar 19 o aveau între 1,5 și 3.

Rata de infectare în Topolovățu Mare a trecut de 7,5 cazuri la mia de locuitori, iar de acum, și în timpul săptămânii, magazinele din comună se închid la ora 18.00 și restricțiile de circulație intră în vigoare la ora 20.00. În schimb, în comunele Jamu Mare, Satchinez și Liebling, cele două măsuri suplimentare rămân în vigoare doar vinerea, sâmbăta și duminica. În cele trei UAT-uri, rata a scăzut sub 7, după ce a fost peste 7,5, și au trecut două săptămâni de când măsurile din timpul săptămânii au fost impuse. Pe 12 aprilie, și Timișoara se poate regăsi în aceeași situația. Momentan, rata este sub 7, dar încă nu au trecut două săptămâni de la introducerea măsurilor suplimentare.

Reamintim, în toate localitățile cu rate sub 4, magazinele se închid la ora 21.00, iar deplasările se fac doar cu declarație după ora 22.00, la fel și în zilele de luni, marți, miercuri și joi, în localitățile cu rate între 4 și 7,5.

La rate între 1,5 și 3 unitățile administrativ teritoriale sunt în „scenariu galben”, iar când acestea depășesc pragul de 3 se impune „scenariul roșu”. „Pe galben”, este limitat la 30% accesul în interiorul restaurantelor, cafenelelor, barurilor, agențiilor de jocuri de noroc și instituțiilor de spectacole, în timp ce „pe roșu”, accesul în incinta acestora este interzis.

Suplimentar, la rate de peste 4, unitățile economice se închid la ora 18.00, iar circulația se restricționează după ora 20.00, în zilele de vineri, sâmbătă și duminică. Dacă rata trece și de 7,5, măsurile se aplică și în restul săptămânii. Dacă rata într-o localitate a trecut de 4 sau de 7,5, restricțiile impuse se modifică doar când aceasta scade sub 3,5 sau, respectiv, 7, și când trec două săptămâni de la impunerea scenariului mai restrictiv.

Comentarii

comentarii