Acasă Actualitate Actualul prefect îl atacă pe fostul

Actualul prefect îl atacă pe fostul

DISTRIBUIȚI

Actualul prefect de Timiş Mircea Băcală spune că a primit o moştenire de multe procese în urma cărora are de achitat mari sume de bani de la fost aconducere a prefecturii. “Instituţia Prefectului e implicată în numeroase procese în care eu consider că nu avea ce să caute. În termen de zece zile va trebui să plătesc jumătate de miliard (lei vechi) despăgubiri pentru că Instituţia Prefectului a atacat în instanţă un act care nu avea nici o legătură cu instituţia. Este vorba de Memorialul Revoluţiei, conducerea instituţiei la acea vreme a constatat că contractul de vânzare-cumpărare este ilegal. Banii s-au cerut Instituţiei Prefectului. Domnul Drăgănescu, ca şi conducător al Instituţiei Prefectului a considerat utilă implicarea într-un proces unde nu-şi avea rostul. Persoana a revendicat clădirea, omul a primit clădirea şi ne-am băgat noi.
Un act de vânzare-cumpărare între două persoane fizice”, spune actualul prefect Mircea Băcală. Acesta spune că în cazul Memorialului Revoluţiei era vorba între un contract între două persoane, iar executorul judecătoresc i-a bătut la uşă şi i-a spus că are de plătit aproape jumătate de miliard de lei vechi. "Pur şi simplu nu-l iau în serios pe domnul Băcală.
Dacă are bună credinţă va analiza toate problemele şi va rectifica ce a spus.
Dacă domnul Băcală consideră că Memorialul Revoluţiei nu are valoare pentru Timişoara şi pentru judeţul Timiş, se înşeală amarnic.
Eu am atacat acel contract de vânzare cumpărare pentru că mi s-ar fi părut normal ca statul să-şi poată exercita dreptul de preemţiune asupra acelei clădiri care se află într-o arie istorică protejată de lege”, a spus fostul prefect Ovidiu Drăgănescu.
Băcală spune însă că prefectura a fost implicată în tot felul de procese.
“Nu ştiu de ce Instituţia Prefectului a fost implicată în tot felul de procese la care ne-am opus şi ne-am opus în continuare. Problemele pe fond funciar vor fi rezolvate în mandatul meu.
Avem 900 de procese pe care încerc să le rezolv pe cale amiabilă.
Să convoc persoane cu care suntem în proces şi să vedem dacă se întemeiază sau nu acţiunea noastră. Sunt pentru a da cetăţenilor care dovedesc că au acel drept ce li se cuvine. Sunt persoane care de 19 ani se chinuiesc să intre în posesia acestor terenuri.
Nu ştiu ce interese au fost până acum, nu ştiu cine cu cine nu s-a înţeles, dar vreau ca aceste lucruri să dispară”, a mai spus Băcală.
În plus, acesta spune că şi o angajată a instituţia în judecată şi a câştigat şi iar trebuie scoşi bani din buzunar. În plus, are de gând să facă un raport pe care să-l trimită Min isterului Administraţiei şi Internelor vizavi de această situaţie.
“O angajată de-a noastră care a fost dată afară şi ne-a dat în judecată. Zece salarii şi onorariul executorului. Bani nu sunt.
Ar fi o soluţie să mă îndrept împotriva fostei conduceri a prefecturii… are salariu, bunuri. Vreau să fac o adresă către Ministerul Administraţiei şi Internelor pentru că mă aflu într-o poziţie pe care nu mi-am dorit-o. Toţi dau vina pe o singură persoană, cei care au fost aici.  Voi întocmi un raport, voi informa Ministerul Administraţiei şi Internelor.
Eu vreau să deblochez toate aceste chestiuni. Să vedem cine are dreptate. Ne  opunem noi că aşa suntem noi bătuţi în cap sau avem dreptate? Rolul meu pe care mi-l asum e să deblochez aceste situaţii. Dacă nu avem dreptate nu văd rolul de a târî în instanţă oamenii.
O angajată care a fost dată afară pe nedrept, a fost plătită din bugetul Instituţiei Prefectului zece luni, s-au plătit cheltuieli de judecată, m-am trezit că trebuie să plătesc şi executorul”, mai spune actualul prefect. “L-aş ruga pe domnul Băcală să se aplece mai mult asupra problemelor juridice şi să demonsteze că a terminat Dreptul, nu să aplice legea după ureche sau după ce i se şopteşte la ureche.
Eu i-am respectat pe toţi angajaţii instituţiei şi le-am dat toată libertatea în cauzele pe care le-am avut în instanţă.
Acea angajată de la de la registratură pe care spun ei că am concediat-o avea mari probleme la declaraţia de avere.
Şi-a dat demisia, iar după două zile a venit să şi-o retragă, iar eu nu am fost de acord. Legea permite angajatorului să accepte sau să respingă o demisie.
O astfel de angajată aduce mari prejudicii imaginii instituţiei", mai spune Drăgănescu.

Comentarii

comentarii