Acasă Politica Acuzații grave după lansarea candidaturii lui Ioan David la Primăria Satchinez

Acuzații grave după lansarea candidaturii lui Ioan David la Primăria Satchinez

DISTRIBUIȚI

Acuzații după ce în comuna timișeană Satchinez a avut loc lansarea candidaturii lui Ioan Dan la funcția de primar al localității. PSD acuză faptul că sloganul “Fără penali în funcții publice” a fost doar o fumigenă aruncată de către USR și preluată acum de Alianța Dreapta Unită pentru a-și demonstra puritatea în fața electoratului.

”Spunem asta pentru că, în realitate, lucrurile stau exact pe dos, iar aliații de dreapta nu doar că au pe liste oameni cu probleme penale, dar participă la întâlniri electorale pentru a-i susține pe aceștia. Lideri locali și naționali, precum Ludovic Orban sau Alin Nica s-au afișat ieri cu un candidat condamnat în trecut la închisoare.

Studiul de caz este comuna Satchinez, unde candidatul Alianței Dreapta Unită, Ioan Dan, a fost condamnat la închisoare cu suspendare pentru luare de mită, iar suspendarea pedepsei privative de libertate a venit ca urmare a recunoașterii faptelor. Actualul candidat susținut de USR și Forța Dreptei a fost filmat în timp ce primea șpagă de la un om de afaceri care trebuia să încheie un contract cu primăria Satchinez, instituție condusă la acea vreme chiar de Ioan Dan”, spune social-democrații.

În comuna timișeană Satchinez a avut loc, miercuri, lansarea candidaturii lui Ioan Dan la funcția de primar al localității.

”Explicații pentru ceea ce se întâmplă trebuie să dea Alin Nica și Dominic Fritz, liderii județeni ai Dreptei Unite, cei doi politicieni fiind nevoiți să explice cum sprijină în același timp o candidatură a unui condamnat la închisoare pentru șpagă, dar și inițiativa “Fără penali în funcții publice””, consideră PSD Timiș.

Comentarii

comentarii