Acasă Actualitate Acuze PSD – PD-L, la Lugoj

Acuze PSD – PD-L, la Lugoj

DISTRIBUIȚI

•Liderul democrat-liberal Marius Martinescu, secretar de stat în Ministerul Administraţiei şi Internelor, a răspuns acuzelor lansate de primarul PSD Francisc Boldea
Francisc Boldea, primarul PSD al municipiului Lugoj, a afirmat, săptămâna trecută, că, „în ultimii 20 de ani, de la Revoluţie până în prezent, niciuna dintre problemele grele ale lugojenilor nu a fost rezolvată”, făcând referire la activitatea celorlalţi primari care au condus, în perioada postdecembristă, municipiul de pe Timiş. Aceste acuze, deşi au fost făcute fără a fi nominalizată vreo persoană, nu au rămas fără răspuns. În cadrul unei conferinţe de presă, liderul democrat-liberal Marius Martinescu, fost primar al municipiului de pe Timiş în perioada 1996-2008, în prezent secretar de stat în Ministerul Administraţiei şi Internelor, a ţinut să reamintească faptul că marile lucrări de investiţii demarate în Lugoj au fost aprobate prin hotărâri de guvern în perioada 2006-2008, cu mult înainte de începutul mandatului primarului Francisc Boldea.

Proiecte aprobate în perioada 2006-2008

„Am observat că, după Sărbătorile Pascale, brusc, domnul primar Francisc Boldea a avut o revelaţie şi a constatat că viaţa în Lugoj a început o dată cu dumnealui, cu preluarea mandatului.
Acest lucru s-a întâmplat la aproape 20 de ani de la Revoluţie. Este posibil că această revelaţie să fi avut loc pe fondul euforiei zilelor de sărbătoare şi sunt convins că mesele îmbelşugate, care, din păcate, uneori aduc tulburări fiziologice, i-au provocat o scurtă amnezie, referitor la ce se întâmplă în Lugoj, la ce lucrări sunt de executat în continuare şi la felul în care au fost finanţate aceste lucrări.
Este scuzabil, după aproape trei zile de sărbătoare, şi aş vrea să-i amintesc că banii pentru aceste lucrări au fost asiguraţi cu mult timp înainte de acest moment zero.
Marius MartinescuPentru înlocuirea reţelelor de apă şi pentru modernizarea alimentării cu apă, există o hotărâre de guvern din 2006, care aprobă finanţarea din partea Ministerului Mediului, atunci când Sulfina Barbu era ministru. Pentru canalizare există o hotărâre de guvern din 2007 şi ea a fost promovată de doi miniştri, Sulfina Barbu şi Attila Korodi. Pentru staţia de epurare, finanţările s-au obţinut şi au fost aprobate tot din 2007.
Toate drumurile naţionale care traversează Lugojul au fost date, tot prin hotărâre de guvern, în administrarea Ministerului Transporturilor, din 2007, când ministru era Radu Berceanu. Construcţia de locuinţe a început, pentru apartamentele de la fosta garnizoană, în 2007, iar de la cele două blocuri ANL, la începutul anului 2008.
Sigur că domnul primar Francisc Boldea mandatul a început foarte greu, fiindcă, la nicio lună de la instalarea în funcţie, a trebuit să taie panglicile inaugurale pentru două obiective de investiţii: pasajul de pe Drumul Buziaşului, unde partea cea mai mare a finanţării a fost aprobată de ministrul Radu Berceanu, şi şcoala din cartierul Cotu Mic, unde banii pentru finalizarea lucrărilor au fost daţi de Mircea Miclea şi Mihai Hărdău, miniştri ai PD – L.
Acum consemnează şi ne reaminteşte domnul primar Boldea că, din pixul dumnealui, se fac eforturi deosebite pentru semnarea plăţilor la lucrările pentru care banii au fost asiguraţi de hotărârile de guvern din perioada 2006-2008.
Toate aceste lucruri sunt bune pentru lugojeni, dar cred că puţină modestie n-ar strica, chiar dacă domnul primar Boldea este singurul lugojean care parchează maşina în faţa primăriei”, a declarat Marius Martinescu.

Întrebări pentru primar…

Fostul primar al Lugojului a mai lansat şi trei întrebări pentru actualul edil-şef al municipiului.
„Acum, la aproape un an de mandat, domnul primar Boldea ar trebui să răspundă la câteva întrebări: câte apartamente au fost izolate în primul an de mandat, câte străzi, de la periferie spre centru, au fost modernizate, câţi bani s-au adus de la ministerele PSD, prin deplasările dumnealui la Bucureşti.
Eu ştiu că, într-un an, domnul primar nu a reuşit să ajungă la niciun minister, iar personal îi promit să-i fiu o gazdă bună atunci când va veni la Bucureşti şi să-i deschid uşile ministerelor conduse de miniştri ai PD-L.
În orice caz, îi reamintesc că mai sunt trei ani de mandat şi timpul trece foarte repede.
Fiindcă nu suntem foarte departe de Sărbătorile Pascale, eu sper ca Iepuraşul să-i fi adus domnului primar putere de muncă şi înţelepciune, deoarece, efectiv, are nevoie de acestea, având foarte mult de lucru”, a spus Martinescu.

Susţinere pentru Lugoj
În final, Marius Martinescu a precizat că, din poziţia de secretar de stat în Ministerul administraţiei şi Internelor va susţine, în continuare, proiectele Lugojului.
„Personal, îl asigur domnul primar Francisc Boldea, dar, în primul rând îi asigur pe lugojeni, că, din punctul meu de vedere, şi din poziţia de secretar de stat, voi susţine în continuare proiectele Lugojului şi, în principal, asigurarea fondurilor pentru finalizarea blocurilor ANL.
Aceste obiective sunt, în primul rând, pentru lugojeni şi nu sunt pentru Boldea personal”, a concluzionat Martinescu.

Comentarii

comentarii