Acasă Actualitate ”Adevărul” a ieșit la suprafață pe Bega, de Bobotează 2022, la Timișoara

”Adevărul” a ieșit la suprafață pe Bega, de Bobotează 2022, la Timișoara

185
DISTRIBUIȚI

”Adevărul” a ieșit la suprafață pe Bega, de Bobotează 2022! Tufele de verdeață au murit pe Sena Timișoarei și au scos la iveală un adevăr cumplit: mormanele de deșeuri urâte și sfidătoare care poluează apa (foto 6 ianuarie).

Se pare că nu mai e nimic de făcut! Cetățeanul modern și needucat continuă să arunce mizeriile în natură, iar natura ni le înapoiază cu violență înapoi. Pentru unii se pare că străzile, spațiile verzi și trotuarele nu mai ajung, de aceea preferă să arunce mizeriile pe malul Begăi, poluând grav apa și creând o imagine tristă și respingătoare orașului capitală europeană a culturii.

Din păcate, în această perioadă, oribile mizerii adunate de valuri pe cele două maluri ale Begăi nu mai sunt acoperite de verdeață, iar rânjetul respingător al gunoaielor îl îndepărtează pe cetățeanul civilizat dornic de a se plimba și a admira frumusețea peisajului.

Conform Legii 211/2011 modificată prin Legea 188/2019, sancțiunile pentru cei care abandonează deșeuri pe domeniul public sunt între 3.000 și 6.000 de lei, cu dispunerea ridicării acestora, iar în cazul în care contravenientul nu respectă măsura complementară de a igieniza locația în termenul stabilit și de a preda deșeurile către un operator specializat, acesta poate fi sancționat cu amendă de la 7.500 la 15.000 lei, conform OUG 195/2005 privind protecția mediului.

Poliția Locala Timișoara reamintește faptul că, în ciuda eforturilor de prevenire a abandonului de deșeuri pe domeniul public, încă se aruncă deșeuri la colț de stradă, dar, iată, și în Bega, atenționăm noi.

 

Comentarii

comentarii