Acasă Actualitate Adevărul despre scandalul din jurul Târgului liceelor, dezvăluit de prof. Aura Danielescu

Adevărul despre scandalul din jurul Târgului liceelor, dezvăluit de prof. Aura Danielescu

DISTRIBUIȚI

Târgul liceelor este un eveniment asumat și organizat de către Centrul Județean de Resurse și Asistență Educațională Timiș, în parteneriat cu Inspectoratul Școlar Județean Timiș, cu sprijinul și implicarea elevilor.

În acest context, prof. Aura Danilescu, noul inspector șef, aduce clarificări, la faptul că în spațiul public s-a vehiculat, înainte de orice discuție cu IȘJ Timiș, despre o posibilă disociere de inspectorat (de altfel, de neînțeles: prof. Danielescu).

”Apelul meu către directorii și colegii din județ a urmat după ce în spațiul public, pe rețele de socializare, anumiți elevi au lansat provocarea ca acest târg să se organizeze în mod independent, fără sigla IȘJ Timiș.

Atenționarea mea a vizat în mod evident faptul că, în lipsa implicării noastre instituționale, nu vom putea participa și purta responsabilitatea pentru eventuale evenimente de nedorit.

Orice incident, orice impediment ar fi fost asociat automat cu cele două instituții, ISJ și CJARE, ceea ce nu este corect și nici legal de vreme ce evenimentul nu se desfășoară sub coordonarea noastră.

Prin urmare, unitățile care participă la un târg privat, organizat în afara cadrului legal și instituțional, poartă evident responsabilitatea a ceea ce se petrece la evenimentul respectiv.

Să nu uităm că târgul liceelor este totuși o acțiune coordonată de instituții publice cu sprijinul elevilor și al unităților de învățământ pentru viitori liceeni, iar faptul că în spațiul public s-a vehiculat, înainte de orice discuție cu IȘJ, despre o posibilă disociere de inspectorat (de altfel, de neînțeles), m-a făcut să semnalez cele despre care scrieți d-voastră”, a explicat prof. Danielescu, joi 24 martie 2022.

Inspectorul șef mai spune că aici nu e vorba de nicio altă repercusiune, așa cum se insinuează, ci de responsabilitatea legală pentru siguranța elevilor participanți și asumarea morală, publică pentru calitatea acțiunilor desfășurate de organizatori și participanți în timpul târgului.

”Consiliul Județean al Elevilor și Asociația Elevilor din Timiș sunt cooptați în toate activitățile, ce privesc elevii și sunt organizate pentru ei și cred într-o colaborare corectă, deschisă și în beneficiul lor.
Organizatorii evenimentului Târgul liceelor de anul trecut, prin reprezentantul lor, au fost invitați la o discuție la ISJ Timiș, instituția arătându-și disponibilitatea de a colabora împreună la organizarea evenimentului, inițiativă respinsă de către aceștia.

IȘJ Timiș nu a fost invitat să participe la evenimentul (târgul) privat, motiv pentru care apreciem că avem datoria și noi, dar mai ales CJARE Timiș, să organizeze un astfel de eveniment”, a conchis prof. Aura Danielescu, joi 24 martie 2022.

 

 

 

Comentarii

comentarii