Acasă Actualitate Administrația Fritz a marcat prin tăcere ziua în care Timișoara a devenit...

Administrația Fritz a marcat prin tăcere ziua în care Timișoara a devenit ”primul oraș liber (de comunism) din România”. Primul an în care nu a sunat sirena din Piața Victoriei

DISTRIBUIȚI

Luni, ca în fiecare an pe 20 decembrie, sirenele din Timișoara au fost pornite pentru a marca momentul petrecut cu 32 de ani în urmă, când capitala Banatului a devenit „primul oraș liber (de comunism) din România”. A apărut, însă, o defecțiune tehnică, astfel că au putut funcționa numai 10 dintre cele 11. Cea care a rămas mută a fost tocmai cea din Piața Victoriei.

Deși momentul a fost organizat de Inspectoratul pentru Situații de Urgență Timiș, de mentenanța celor 11 sirene se ocupă Primăria Timișoara, prin serviciul voluntar de situații de urgență. Nici reprezentanții municipalității nu știu exact motivul pentru care sirena din centru nu a pornit. Cu doar câteva ore în urmă, la teste, aceasta ar fi funcționat.

„Ne exprimăm regretul cu privire la defecțiunea tehnică din cauza căreia sirena din zona centrală a orașului nu a sunat în acest an, conform programului. Sirena din centru a fost testată în această dimineață la ora 10 și era funcțională. La ora 12 au fost pornite toate cele 11 sirene din oraș, care au funcționat, cu excepția celei din Piața Victoria. Aceasta este una dintre cele mai vechi sirene, iar defecțiunea tehnică este în curs de remediere”, transmite Serviciul Comunicare al primăriei.

Comentarii

comentarii