Acasă Actualitate Administrația Fritz a pierdut procesul cu fostul director Drăgilă și foștii membri...

Administrația Fritz a pierdut procesul cu fostul director Drăgilă și foștii membri ai consiliului de administrație Horticultura SA

DISTRIBUIȚI

Administrația Fritz a mai suferit o înfrângere în instanțele de judecată. După o decizie în primă instanță la Tribunalul Timiș favorabilă, Curtea de Apel Timișoara a întors decizia din dosarul privind demiterea consiliului de administrație al Horticultura SA. În dosar sunt implicați Andrei Drăgilă, fostul director, și patru dintre alți membri ai consiliului de administrație demiși în noiembrie 2021: Ionuț Sorinel Gaiță, Diana Maria Sandu, Ramona Isabela Olteanu și Adina Cosmina Popovici.

În 2021, consilierii locali USR au reușit să schimbe patru dintre membrii consiliului de administrație ai Horticultura SA. La două luni distanță, în ianuarie 2022, noul consiliul de administrație îl demitea pe directorul Andrei Drăgilă. Membrii CA considerau că acesta nu și-a îndeplinit îndeajuns de bine atribuțiile de creștere a veniturilor și de îngrijire a patrimoniului societății. În replică, fostul director reclama comiterea unei ilegalități prin decizia de demitere.

Marți, 23 aprilie 2024, Curtea de Apel Timișoara a dat sentința: ”Admite apelul formulat de apelanţii-reclamanţi DRĂGILĂ ANDREI, GAIŢĂ IONUŢ SORINEL, SANDU DIANA MARIA, OLTEANU RAMONA ISABELA, POPOVICI ADINA COSMINA în contradictoriu cu intimata-pârâtă HORTICULTURA S.A. împotriva sentinţei civile nr. 179/4.04.2022 pronunţată de Tribunalul Timiş. Schimbă în parte sentinţa apelată, în sensul că admite în parte acţiunea precizată şi obligă pârâta să le achite reclamanţilor câte 31127 lei, cu titlu de daune materiale. Menţine în rest dispoziţiile sentinţei apelate. Obligă intimata să-i achite apelantului DRĂGILĂ ANDREI suma de 10890,54 lei cu titlu de cheltuieli de judecată, din care 3390,54 lei reprezintă taxă judiciară de timbru şi 7500 lei onorariu avocaţial. Cu recurs, în 30 de zile de la comunicare, care se va depune la Curtea de Apel Timişoara. Pronunţată la data de 23.04.2024, prin punerea soluţiei la dispoziţia părţilor de către grefa instanţei.

Comentarii

comentarii