Acasă Actualitate Administrația Fritz nu a reușit să treacă la vot, în consiliul local,...

Administrația Fritz nu a reușit să treacă la vot, în consiliul local, două importante proiecte, din cauza lipsei majorității

DISTRIBUIȚI

Administrația condusă de Dominic Fritz nu a reușit să treacă, marți, două proiecte de pe ordinea de zi suplimentară, ”plantată” consilierilor locali cu 20 de minute înainte de ședința efectivă. Metoda care funcționa atunci când ”dezertatul” Raul Ambruș vota alături de USR nu mai pare să fie disponibilă. E nevoie de câțiva consilieri rebeli, de la alte partide, și proiectul pică. Acum s-a încercat obținerea intabulării pentru 14 străzi care există, dar nu sunt în Cartea Funciară pe numele Timișoarei, dar, mai ales acordarea, fără licitație, a administrării ștrandului Termal, către cei de la Horticultura.
„De ce se procedează în această manieră? Noi nu avem posibilitatea să citim documentele care ne sunt puse la vot. Este o lipsă totală de respect, proiectele ne sunt trimise în dispreț”, a spus Iliescu atunci când a fost prezentată lista cu suplimentarele.
Dan Diaconu a discutat pe aceiași temă, subliniind modul incorect în care procedează administrația Fritz.
„Am fost puși, acum două dăți, în situația să votăm proiecte pe care nici nu le-am văzut, fiind publicate după vot. Acum, timpul este insuficient pentru a consulta aceste proiecte. E cumva cam același tip de abordare în CL din ultimele luni, dar nu cred că e productivă pentru nimeni, chiar dacă e campanie electorală. Eu nu am să votez niciunul dintre aceste proiecte”,  conform lui Diaconu.
Fritz a replicat, spunând că proiectele introduse suplimentar pe ordinea de zi sunt ceva legal.
„Ordinea de zi suplimentară  e un instrument foarte legitim, aceste proiecte au o oarecare urgență. Sunt niște rectificări de CF-uri, bucla de tramvai o așteaptă oamenii să fie finalizată, la fel și celălalt proiect. În viața administrativă există uneori lucruri care trebuie să se miște și vă mulțumesc că contribuiți la această mișcare, deși înțeleg că sunt niște vremuri complicate”, a încercat primarul să justifice situația.
O listă de suplimentare e legală, dar există prevederi legale în care proiectele respective se aduc la vot.
„Sunteți în afara legii procedând în maniera asta, încălcați Codul Administrativ, care prevede anumite termene. Nu e prima oară când spun acest lucru, ne transmitței proiectele în așa fel încât să nu putem lua act de conținutul lor”, l-a combătut Roxana Iliescu.

Două proiecte, primele din listă, cu greutate, au picat cu brio pentru că nu au fost destule mâini de la USR care să le aprobe. Primul propunea intabularea primăriei pe mai multe străzi din Timișoara, care nu erau în acte ale primăriei, iar al doilea dădea ștrandul Termal celor de la Horicultura, fără licitație, pentru a administra ștrandul.

Comentarii

comentarii