Acasă Actualitate Administrația Fritz pune în pericol viața copiilor, chiar de ziua lor ...

Administrația Fritz pune în pericol viața copiilor, chiar de ziua lor – video

DISTRIBUIȚI

Închis încă din luna aprilie 2023, pentru că risca să se prăbușească, Podul pieton de la Parcul Copiilor din Timișoara, este în continuare traversat de inconștienți. Sâmbătă, chiar de Ziua Copiilor, mai mulți părinți au riscat viața copiilor și pe a lor, sărind gardul de protecție și traversând pasarela.

Accesul pe Pasarela Îndrăgostiților din Timișoara este închis complet începând de marți, 11 aprilie 2023. Pasarela nu poate fi utilizată din cauza infiltrațiilor de apă care au afectat suprastructura și a armăturilor corodate. De asemenea, din cauza distrugerii stratului de beton, armăturile din metal au fost expuse la ploaie și au fost corodate. Fundațiile de la picioarele pasarelei sunt deteriorate, iar calea pietonală prezintă, la rândul ei, gropi și denivelări.

Primăria Timișoara nu a fost în stare să ia măsuri pentru ca accesul să fie cu adevărat închis. Iar despre proiectul de modernizare a podului pietonal care unește Parcul Copiilor și Parcul Regina Maria s-au spus multe, și nu s-a făcut nimic.

Anul trecut, în aprilie, primarul Fritz anunța că Pasarela Îndrăgostiților, despre a cărei reabilitare se discută încă din 2016, urmează să fie modernizată.

În 2016, autorităţile locale au cuprins-o pe lista de investiţii, însă au găsit cu greu o firmă care să realizeze studiul de fezabilitate. Au fost organizate cinci licitaţii, iar la patru dintre ele nu s-a prezentat nimeni, deşi suma iniţială, de 40.000 de euro, a fost suplimentată. În cele din urmă, firma Pod-Proiect a realizat documentaţia, contra sumei de 57.000 de lei, iar aceasta a fost predată administraţiei locale, în vara anului 2023.

De atunci, reprezentanţii Primăriei nu au reuşit să organizeze licitaţia pentru demolarea pasarelei actuale şi construirea alteia noi.

Abia în această săptămână, pentru a încerca să mai marcheze un punct în campania electorală, Dominic Frtiz anunța că documentația pentru noul pod este disponibilă pe site-ul primăriei, iar termenul limită pentru depunerea ofertelor este 17 iunie 2024, ora 15:00. Municipalitatea a lansat procedura de achiziție a lucrărilor de proiectare și execuție, cu o valoare a contractului estimată la peste 8,6 milioane de lei, sumă asigurată de la bugetul local.

Pasarela Îndrăgostiților, construită în 1949, trece peste Bega, unind Parcul Copiilor și Parcul Regina Maria, respectiv intersecția dintre bd. Corneliu Coposu și str. H. Pestalozzi (malul stâng). Aceasta a primit numele de Pasarela Îndrăgostiților în luna mai 2016, an în care s-a promis și reabilitarea ei. Podul pietonal s-a numit inițial Pasarela Ioan Polen, după numele inginerului care a proiectat-o.

Comentarii

comentarii