Acasă Actualitate Administrația județului Timiș investește într-un sistem de alertă împotriva prezenței polenului

Administrația județului Timiș investește într-un sistem de alertă împotriva prezenței polenului

DISTRIBUIȚI

Consiliul Județean Timiș are prevăzut în bugetul pentru 2022 suma de 3,1 milioane de lei pentru protecția mediului. O parte din bani vor merge spre realizarea unui sistem inovativ cu ajutorul căruia populația va fi avertizată asupra prezenței polenului. Conform celor spuse de liderul CJT, Alin Nica, vor fi implicate compania Nokia și Oncogen.

„Pe partea de protecția mediului, cele 3,1 milioane de lei sunt în general destinate unor proiecte importante; aș menționa lupta împotriva ambroziei și a principalilor alergeni. Avem o inițiativă comună demarată anul trecut alături de Nokia și Oncogen de realizare a unui sistem de alertă la nivel județean în ceea ce privește polenul și nivelul ridicat al polenului pentru ca cetățenii care suferă de astfel de alergii să se poată proteja”, a anunțat Alin Nica, președintele Consiliului Județean Timiș.

La capitolul Calitatea Vieții, CJT a pus deoparte pentru protecția socială 195,4 milioane lei, pentru sănătate – 64 milioane de lei, 23 de milioane de lei pentru învățământul special, iar pentru protecția mediului – 3,1 milioane lei.

 

Comentarii

comentarii