Acasă Actualitate ADOR Copiii Timişoara: „În România, 66.000 de copii aşteaptă să fie adoptaţi”

ADOR Copiii Timişoara: „În România, 66.000 de copii aşteaptă să fie adoptaţi”

411
DISTRIBUIȚI

În cadrul campaniei de informare, conştientizare şi promovare a adopţiei, iniţiată de Comunitatea familiilor adoptive, Asociaţia „ADOR Copiii” Timişoara, în parteneriat cu Oficiul Român pentru Adopţii, Asociaţia Familiilor Adoptive Braşov şi Asociaţia Pro-Adopt Covasna, îi cheamă pe cetăţeni să susţină petiţia online adresată Guvernului Romaniei, privind declararea zilei de 2 iunie ca Ziua Naţională a Adopţiei în România.

Textul Petiției

„2 IUNIE vrem să fie ziua în care celebrăm venirea copiilor în familii prin adopţie. Să fie ziua în care să celebrăm copiii crescuţi în inima părinţilor lor indiferent de vârstă, etnie sau stare de sănătate! 2 IUNIE vrem să fie sărbătorită ca o zi miracol în care dragostea învinge toate obstacolele pentru toţi copiii şi familiile adoptive. Să fie ziua în care celebrăm adopţia ca pe o cale firească de deveni părinte! 2 IUNIE vrem să fie ziua în care familii monoparentale şi biparentale vor transmite la unison mesajul lor despre adopţie şi despre cum le-a schimbat aceasta viaţa. Să fie ziua celebrării regăsirii şi intregirii familiilor adoptive. 2 IUNIE vrem să fie ziua dedicată tuturor celor deschişi la minte, inimă şi suflet, celor care înţeleg, acceptă şi îmbrăţişează adopţia, copilul adoptat şi familia adoptivă cu tot trecutul, prezentul şi viitorul ei. 2 IUNIE vrem să fie ziua în care cât mai mulţi cetăţeni să constientizeze potenţialul de iubire necondiţionată pe care îl au de dăruit acestor copii. 2 IUNIE vrem să fie ziua în care organizăm dezbateri publice privind adopţia, dar şi evenimente de celebrare a copiilor adoptaţi şi a comunitaţilor de familii adoptive din toată România”, a precizat Simona Czudar, preşedintele ADOR Copiii Timişoara.

66.000 de copii aflaţi încă în sistemul de protecţie socială din România aşteaptă să ajungă cât mai repede într-o familie adevarată.

Comentarii

comentarii