Acasă Administraţie ADR Vest a făcut turul unor proiecte europene în derulare, în Caraș-Severin

ADR Vest a făcut turul unor proiecte europene în derulare, în Caraș-Severin

DISTRIBUIȚI

adr caras 6

O delegație a Agenției de Dezvoltare Regională Vest, condusă de Miruna Vitcu și Oana Minescu, a efectuat, împreună cu mass-media cărășene, un tur-vizită al unui număr de trei proiecte considerate de succes, proiecte ce se află în derulare în Caraș-Severin.

Este vorba de o inițiativă privată – o spălătorie de mașini modernă, la Reșița –, proiect derulat de SC Martech GMBH, de drumul Văliug – Slatina Timiș și de modernizarea ambulatoriului Spitalului orășenesc Oțelu Roșu. 

adr caras 3

Proiectul de la Reșița este în valoare de aproape 670.000 de lei, din care valoarea finanțării nerambursabile se ridică la aproape 550.000 de lei. Valentin Marin, administratorul societății, s-a declarat foarte mulțumit de aportul serios de capital investit din banii europeni, arătând că numai așa a reușit să achiziționeze utilaje moderne de spălătorie și vulcanizare, angajându-se să crească cifra de afaceri a firmei cu 60 la sută, într-un interval de 12 luni, fapt ce va situa noua societate profilată pe servicii în galaxia celor mai importante din oraș. La rândul ei, reprezentantul ADR, Miruna Vitcu, a remarcat că, chiar traversând o perioadă de criză, sau poate tocmai din acest motiv, oamenii de afaceri au profitat de oportunitatea fondurilor europene pentru a dezvolta afaceri de succes.

Următorul obiectiv vizitat – modernizarea DJ 582, Văliug – Slatina Timiș – este un proiect mare, implementat pe un drum ce leagă practic zona turistică din Munții Semenic de restul țării. Valoarea sa se ridică la peste 121 de milioane de lei, din care finanțarea nerambursabilă e de aproape 90 de milioane de lei. Aici a participat la vizită, din partea Consiliului Județean Caraș-Severin, Martin Motolan dar și un repreentant al constructorului. Sunt 36,08 km de drum reabilitat, opt podețe tubulare noi, 66 de podețe decolmatate, 125 de podețe tubulare noi, șapte podețe dalate, 96 de podețe tubulare noi pentru intrări în curți, 600 de indicatoare rutiere, 16.790 de metri de parapet metalic greu, 15.960 de metri de parapet metalic foarte greu.

adr caras 7

Ultimul proiect vizitat, la Spitalul Orășenesc Oțelu Roșu, dezvăluie un ambulatoriu reamenajat complet, modern, aerisit și care urmează a fi dotat cu aparatură. Banii europeni fac să crească confortul în această zonă, fapt remarcat de managerul spitalului, ec. Marius Alin Mihăescu, care a participat la vizita ADR, alături de primarul Luca Mălăescu. Valoarea acestui proiect se ridică la peste cinci milioane de lei, din care finanțarea nerambursabilă este de aprozimativ 4,2 milioane. De această infrastructură medicală vor beneficia peste 25.000 de persoane, din toată Valea Bistrei.

„Am putea concluziona că în Caraș-Severin există și oameni de afaceri dispuși să investească folosind fonduri europene, există infrastuructură dar și servicii medicale de calitate, ceea ce nu poate decât să ne bucure. Sunt doar trei exemple de proiecte de succes, care vor îmbunătăți viața cărășenilor”, a spus Miruna Vitcu, din partea ADR Vest, autoritatea de implementare a proiectelor, de la Timișoara.

Comentarii

comentarii