Acasă Actualitate Adrian Iacob, candidat AUR la CJT, va construi o rețea de drumuri...

Adrian Iacob, candidat AUR la CJT, va construi o rețea de drumuri agricole, în sprijinul fermierilor

DISTRIBUIȚI

Adrian Iacob are aproape 40 de ani, este candidat al Alianței pentru Unirea Românilor (AUR) pentru funcția de președinte al Consiliului Județean Timiș, la alegerile din 9 iunie.

Iacob a mărturisit că el vine din rândul oamenilor simpli și se confruntă zi de zi cu aceleași probleme pe care le întâmpină oricine: o administrație de cele mai multe ori ostilă cetățeanului și o birocrație extremă, nefuncționabilă care complică viața omului.

Adrian Iacob este antreprenor în agricultură. El a început cu 12 ha înainte de anul 2000, iar în 2024, exploatează peste 1.000 de ha. De ce a decis să intre în politică și să candideze la o asemenea funcție înaltă?

Pentru a veni în sprijinul fermierilor, el și-a propus un proiect foarte necesar pentru Timiș, mai ales că județul are cea mai mare suprafață arabilă din România, peste 500.000 de ha, iar agricultura are o pondere foarte importantă în economie.

Un prim obiectiv pe care îl are în vedere este să construiască cu ajutorul primarilor care vor fi aleși, în 9 iunie 2024, o rețea de drumuri agricole care va degreva foarte mult arterele rutiere de utilajele agricole. Bineînțeles că existența unei rețele de drumuri agricole, așa cum este în țările occidentale va duce și la o reducere a accidentelor de circulație unde sunt implicate mașinile agricole.

“E un proiect care cu siguranță îi va ajuta foarte mult pe fermieri, fiindcă le va ușura circulația auto către sole și ar rezolvat multe din problemele care țin de infrastructura”, este de părere Iacob. Pentru reușita construcției, vor fi identificate punctual zonele care sunt cele mai frecventate ale județului și stabilite niște criterii de implementare.

“Este unul din marile mele proiecte. Pe de altă parte, există un feedback pozitiv din partea colegilor fermieri când aud că Adrian Iacob candidează la șefia Consiliul Județean Timiș și sper să mă și voteze”, este mesajul tânărului agricultor candidat AUR.

Pe de altă parte, ca și doctrină, AUR promovează interesele agricultorilor români la nivelul Uniunii Europene și militează pentru un tratament egal cu ceilalți fermieri din țările dezvoltate ale UE. Dacă va ajunge președintele, Iacob va susține permanent alinierea cuantumului subvențiilor cu ale colegilor din statele vechi membre ale UE.

Iacob susține că, în Europa occidentală, există o rețea de drumuri agricole care ușurează circulația utilajelor agricole și de aceea trebuie să existe și în Timiș o asemenea structură care va putea fi utilizată și de cetățenii pentru agrement în natură.

“Doresc să mulțumesc tuturor colegilor mei care mă însoțesc zilnic în județul Timiș. Problemele timișorenilor sunt grave și reale! O dată la 4 ani avem ocazia să demonstrăm că nu ne este frică și că noi deținem puterea în cabina de vot în dată de 9 iunie”, este mesajul lui Daniel Iacob, candidat AUR la președinția CJT.

Comentarii

comentarii