Acasă Politica Adrian Pau se teme că se vor plăti salarii fără sens pentru...

Adrian Pau se teme că se vor plăti salarii fără sens pentru şefii schimbaţi de ipocrizia noului partid de guvernământ

980
DISTRIBUIȚI

Deputatul Pro România de Timiş, Adrian Pau, a acuzat actuala conducere a ţării de ipocrizie pentru că doreşte să schimbe şefii de deconcentrate din teritoriu. Pentru politician, cea mai mare teamă pe acest subiect este că persoanele schimbate au dat anumite concursuri pe posturi şi, daţi afară, vor da statul în judecată, iar instituţiile unde au activat ca şefi vor trebui să le plătească salarii din banii românilor.

Pau vrea sistemul… american atunci când vorbim de schimbarea şefilor din teritoriu. Adică să se schimbe funcţia numărul unu din instituţie, iar schimbarea aceasta să aibă loc la instalarea unui nou partid la putere doar la anumite asemenea instituţii, de care acel partid ar avea nevoie pentru a-şi putea duce la aplicare pentru programul de guvernare. În rest, ar trebui să rămână pe funcţie persoaele profesioniste, indiferent ce partid i-a pus acolo pe funcţie.

„Iar avem parte de o ipocrizie maximă, discutăm iar de ceea ce a făcut ultimul partid aflat la guvernare, că şi-a adus la conducerea instituţiilor publice deconcentrate clientela politică. Vreau să-i anunţ pe cei de la PNL că în Timiş sunt directori care sunt încă de pe vremea lor sau directori care au fost pe listele lor de consilieri judeţeni, sunt directori aici are au rezistat la două – trei – cinci mandate. Mă refer la cei care sunt profesionişti şi care în timp au rămas. Dăm dovadă de o ipocrizie maximă. Ar trebui să facem ca şi în America, funcţia numărul unu şi cele şapte instituţii de care avem nevoie şi pe care îi anunţăm în programul de guvernare. Este, repet, o mare dovadă de ipocrizie, adică îi schimbăm pe ai noştri cu ai lor. Haideţi să lăsăm oamenii care ştiu să-şi facă treaba să şi-o facă”, a declarat Pau.

Deputatul de Timiş nu a nominalizat o anumită funcţie, dar prin declaraţia sa a fost destul de sugestiv, el discutând pe subiect după ce primarul Nicolae Robu a spus că ar fi instituţii care pun frână dezvoltării oraşului.

„Schimbăm directorii acolo unde spunem că au fost o frână în dezvoltarea oraşului. Nu, dacă directorii de deconcentrate ne-au spus că avem nevoie de autorizaţii de construcţie ca să facem lucrări, poate aveau dreptate şi au încercat să ne ferească de probleme. Dacă ne-au atras atenţia şi ne-au spus că nu este bine să încercăm să înţelegem că ei sunt alături de noi. Oamenii au spus, pentru că trebuie să facem în condiţiile legii”, a mai declarat Pau.

Marea teamă a deputatului este, pe acest subiect, la ora actuală, faptul că directorii daţi jos şi înlocuiesc dau în judecată fostul angajator şi că se românii vor plăti din buzunarul tuturor salarii pentru acei foşti şefi, pentru că ei vor câştiga în justiţie.

La instituțiile deconcentrate sunt niște oameni care au promovat niște concursuri. „Este foarte greu să schimbăm acei oameni, pentru că schimbarea ar fi abuzivă. Acei oameni se vor duce în instanță și o să plătim niște salarii compensatorii pe care le plătește instituția sau le plăteşte instituţia din banii noștri, ai tuturor. În loc să facem altceva cu acei bani, va trebui să plătim o grămadă de salarii. Haideți să stabilim niște indicatori de performanță, iar acolo unde directorii de deconcentrate nu și-au făcut treaba, este normal să meargă acasă”, a mai subliniat deputatul.

Comentarii

comentarii