Acasă Politica Adrian Pau vrea să pună în aplicare un proiect nerealizat de Dobra,...

Adrian Pau vrea să pună în aplicare un proiect nerealizat de Dobra, dacă ajunge președintele Consiliului Județean Timiș: apartamente pentru șefii de promoție de la universitățile timișorene

1156
DISTRIBUIȚI

Deși au purtat discuții cu Titu Bojin, cei din PRO România Timiș au decis să meargă pe mâna actualului deputat Adrian Pau la alegerile locale pentru președinția Consiliul Județean.

Bojin, care acum aproximativ trei ani se lăuda că este membru „PSD” încă din 1968, spune Pau, „nu se încadrează în planurile de viitor ale PRO România”. Deputatul a prezentat viziunea partidului său: atragerea tinerilor și debarasarea de politicienii vechi care încă au legături cu baronii locali din PSD. Despre fostul președinte al CJT, Pau spune că este singurul candidat de care îi este frică, având în vedere cele peste 20 de procente pe care acesta le are în sondaje.

Pentru a prezenta și motive pentru care timișenii să îi acorde voturi, Adrian Pau plănuiește să prezinte în fiecare săptămână câte un nou proiect pe care ar urma să îl lanseze din postura de președinte al Consiliului Județean Timiș.

Primul său proiect este de a acorda șefilor de promoție din universitățile timișorene câte un apartament de aproximativ 50 de metri pătrați, cu un dormitor. Locuințele ar urma să fie date în chirie celor mai buni absolvenți, pe sume subvenționate. „100, 150, poate 200 de lei pe lună cred că ar fi o sumă corectă”, a spus deputatul.

Costurile pe care le estimează Pau sunt de aproximativ două milioane de euro, care, crede acesta, nu reprezintă un efort prea mare din partea CJT. Apartamentele ar urma să rămână în grija proaspeților absolvenți pentru o perioadă de până la 10 ani, până când aceștia își vor întemeia o familie, iar locuințele vor fi date următoarelor generații. Această inițiativă ar urma să contracareze exodul tinerilor din Timiș către țările occidentale. „Dacă vrem să oprim exodul (…), trebuie să începem prin a convinge elitele să rămână în țară”, a spus acesta.

Un astfel de proiect a fost propus și în trecut de Adrian Pau. Atunci, spune acesta, Călin Dobra a aprobat ideea, dar nu a făcut niciun demers pentru a-l pune în aplicare.

În legătură cu contracandidații săi pentru președinția CJT, Adrian Pau a declarat: „Au fost anunțați, până acum, trei candidați cu potențial pentru Consiliul Județean Timiș: Cristian Moș, de la USR-PLUS, Alin Nica, de la PNL, și Călin Dobra, nominalizarea PSD-ului. Unii au demonstrat că sunt capabili, alți au lăsat de dorit”. Clarificând, prin „cei care au lăsat de dorit”, Pau a spus că face referire chiar la Călin Dobra: „CJT a ieșit cu excedent bugetar trei ani la rând. Nu poți lăsa atâția bani să nu fie cheltuiți și să se întoarcă la București!”.

Despre Alin Nica, Pau a spus: „Ar putea face treabă bună, este unul dintre candidații buni. Tocmai de aceea nu îmi este frică de el, fiind contracandidatul cu care vom duce o luptă echitabilă. Este unul care chiar poate face ceva la CJT”. Ironic, deputatul PRO România a făcut referire și la celelalte calități care „îl recomandă” pe primarul din Dudeștii Noi: „Are și alte calități, doar a fost la Vocea României, la Chefi la cuțite. (,,,) Mai știm oameni cu talent muzical în Partidul Național Liberal: un prim-ministru și primarul Timișoarei, Nicolae Robu. PNL ar putea forma o formație de succes”.

Comentarii

comentarii