Acasă Actualitate Adriana Babeți și Mircea Mihăieș, lăudați în ultima postare a lui Robu,...

Adriana Babeți și Mircea Mihăieș, lăudați în ultima postare a lui Robu, se arată solidari cu Popovici, Tolcea și Vighi, jigniți de fostul primar

333
DISTRIBUIȚI

Marți dimineață, fostul primar Nicolae Robu a reacționat la anunțul de vineri al lui Fritz, acela în care spunea că primăria va opri finanțarea Asociației Timișoara 2021 – Capitală Europeană a Culturii. Atacându-l pe Fritz, într-o postare pe Facebook, Robu s-a luat și de susținătorii din rândul oamenilor de cultură ai actualului primar.

Dacă despre Fritz a spus că nu a fost „nici măcar președinte de ONG, ci doar simplu activist, un neica nimeni”, pe Vasile Popovici, Marcel Tolcea și Daniel Vighi, Robu i-a catalogat drept „nulități (…), lichele ahtiate după bani și-atât!”. În schimb, fostul primar i-a lăudat pe Ștefan Popa Popa’s, Cristian Rudic, Ada Hausvater, Balazs Attila, Ioan Gârboni, Mircea Mihăieș, Adriana Babeți și Silviu Oravitzan, numindu-i „manageri culturali excepționali, exponențiali pentru actul cultural național”.

Deși menționați în categoria celor „excepționali”, Adriana Babeți și Mircea Mihăieș spun că gestul fostului primar este nedrept și inacceptabil. Cu cei doi este solidar și scriitorul Robert Șerban, cel care, tot printr-o postare pe Facebook, a prezentat reacțiile acestora. Și Șerban consideră jignitor punctul de vedere al lui Robu.

„Colegii și prietenii mei de o viață – Vasile Popovici, Marcel Tolcea, Daniel Vighi – sunt trei intelectuali de marcă ai României, trei scriitori reputați, trei profesori universitari care se bucură de prestigiu. Și, dincolo de toate aceste calități recunoscute în țară și străinătate, ei sunt trei din cele mai vii, mai eficiente prezențe ale spiritului civic timișorean. Protestez, domnule Nicolae Robu, împotriva modului difamatoriu, total nedrept și inacceptabil, în care v-ați referit public la ei”, a spus Adriana Babeți, conform postării lui Robert Șerban.

„Protestez cu vehemență împotriva calificativelor infamante ale fostului primar al Timișoarei, Nicolae Robu, la adresa a trei eminenți scriitori și profesori universitari din Timișoara, Vasile Popovici, Marcel Tolcea și Daniel Vighi. Într-un acces de furie necontrolat, dl. Robu îi descrie drept «nulități» și «persoane ahtiate după bani». E intolerabil ca diferențele de viziune politică să ducă la o asemenea orbire, iar calitățile evidente ale celor menționați, recunoscute de o țară întreagă, să fie terfelite într-o astfel de manieră”, ar fi reacționat și Mircea Mihăieș.

Comentarii

comentarii