Acasă Sport Aduceţi Cupa!

Aduceţi Cupa!

DISTRIBUIȚI

După 29 de ani, Timişoara este aproape de un nou trofeu…
În urmă cu 29 de ani, Timişoara cucerea pentru ultima dată Cupa României la fotbal. Atunci, pe fostul Stadion “23 august”, Poli învingea, după un meci cu prelungiri, 2-1 pe Steaua. Regretatul Păltinişanu marca golul victoriei pentru un succes istoric. Se întâmpla pe 1 iunie 1980. FC Timişoara joacă sâmbătă, de la ora 21, din nou cu trofeul pe masă. Bănăţenii vor întâlni în partida de la Târgu Jiu pe CFR Cluj, campioana de anul trecut a României.

Bani mulţi pentru un joc extrem de echilibrat

Timişoara are de luat o revanşă morală de la suporteri. Bănăţenii au mai ajuns în finală în 1974, 1981, 1983, 1992 şi 2007. De fiecare dată au părăsit, însă, terenul cu capul plecat. Bookmakerii văd o partidă extrem de echilibrată. Una dintre cele mai mari case de pariuri din România – Astra prevede un meci în care orice se poate întâmpla. Un rezultat de egalitate după 90 de minute este cotat cu 3.05, iar indiferent pe ce echipă aţi paria că va câştiga finala primiţi o cotă de succes de 2.6. Cea mai cunoscută casă de pariuri din lume bwin îi vede uşor favoriţi pe ardeleni. Timişoara are 2.65 cotă la victorie, în timp ce CFR Cluj doar 2.35. Cine mizează pe un rezultat de egalitate, după primele 90 de minute, poate câştiga de 3.2 ori suma investită. Marian Iancu a promis câte 50.000 de euro pentru fiecare jucător, dacă Timişoara va câştiga cupa. Adversarii de sâmbătă primesc, în caz de victorie doar câte 15.000 de euro.

Ecran gigant în Piaţa Unirii

Chiar dacă nu toţi fanii timişoreni se vor deplasa la Târgu Jiu, cei care rămân în oraşul de pe Bega vor avea ocazia să-şi încurajeze echipa favorită, FC Timişoara, chiar la ei acasă, în Piaţa Unirii, unde se va amplasa un ecran gigant pentru vizionarea acestui meci important. Sâmbătă, 13 iunie, municipalitatea va amplasa un ecran gigant pentru meciul  care se va juca în Cupa României între FC Timişoara şi CFR Cluj. Toţi susţinătorii  FC Timişoara sunt aşteptaţi,  de la ora 20.45, în Piaţa Unirii, pentru a viziona meciul pe un ecran gigant, care va fi amplasat lângă scenă, special pentru această ocazie. FC Timişoara a terminat campionatul pe locul doi şi are şanse ca, sâmbătă, să ridice cupa deasupra capului. Suporterii timişoreni aşteaptă de mult timp să se împlinească acest vis. Municipalitatea mulţumeşte companiilor UPC Timişoara şi Enel Electrica pentru sprijinul acordat în vederea realizării acestei transmisii pe ecranul gigant. Sâmbătă seara există toate şansele ca, în faţa acestui ecran gigant din Piaţa Unirii, să se declanşeze fiesta şi cupa să vină în Banat. Partida va fi transmisă în direct pe Antena 1.

Comentarii

comentarii