Acasă Actualitate Adunarea generală a membrilor  Asociației Memorialului Revoluției din Timișoara. Proiecte pe 2021

Adunarea generală a membrilor  Asociației Memorialului Revoluției din Timișoara. Proiecte pe 2021

364
DISTRIBUIȚI

Luni 26 aprilie 2021, a avut loc Adunarea generală a membrilor Asociației Memorialului Revoluției din Timișoara, în aer liber, cu respectarea regulilor de protecție Anti-COVID.

Gino Rado, președintele asociației, a subliniat faptul că chiar și în asemenea condiții de pandemie, conducerea memorialului a reușit să asigure permanența și orarul zilnic, astfel că oricine a dorit să obțină informații ori să îl viziteze  a putut să o facă. Mai mult decât atât, a fost încheiat un parteneriat cu Fundația Konrad Adenauer, prin care aceasta finanțează un proiect de refacere a expoziției principale, „Revoluția din Timișoara – 15-22 Decembrie 1989”.

Este vorba de o expoziție desfășurată în 7 săli, unde informațiile vor fi expuse printr-o îmbinare a tuturor mijloacelor de prezentare, imagini (foto/video), texte, sunet, lumini și artefacte, într-un mod modern, profesionist.

Asociația are și un plan editorial destul de consistent, editarea celor 2 numere ale revistei în limba română și a numărului 2 al celei în limba engleză, precum și a altor două volume, autori fiind Vasile Bogdan și Lucian-Vasile Szabo.

Va fi depus la CNCS (Consiliul Național al Cercetării Științifice), dosarul pentru evaluarea,  recunoașterea și clasificarea revistei în rîndul publicaților științifice.

”Un alt proiect pe care sper să reușim să îl ducem la capăt, este acela de a obține fondurile necesare reparării fațadei sediului nostru, adică tencuiri, zugrăveli și schimbarea geamurilor de la parter, lucrări care să fie și finalizate în acest an, până la intrarea în iarnă. (ne punem speranțele în promptitudinea MApN-ului).

Mai avem în vedere ca în fiecare an să prezentăm o expoziție nouă despre regimurile totalitare din fostele țări comuniste. Dacă anul trecut am avut o expoziție despre Lituania, anul acesta este rândul fostei Republici Democrate Germane, iar anul viitor al Ungariei sau al Republicii Moldova.

Închei cu un ultim proiect, este vorba despre un album fotografic cu imagini din timpul Revoluției. Pentru finanțarea realizării acestui album vom depune proiectul la Consiliul Județean Timiș, în cadrul agendei culturale, sau la Primăria Timișoara. Sperăm ca una din cele două instituții să ne aprobe finanțarea acestui proiect”, spune Gino Rado.

 

Comentarii

comentarii