Acasă Stiri pe scurt Adunările generale ale acţionarilor de la SIF-uri au fost amânate, din lipsă...

Adunările generale ale acţionarilor de la SIF-uri au fost amânate, din lipsă de cvorum

DISTRIBUIȚI

Adunările generale ale acţionarilor de la societăţile de investiţii financiare au fost amânate, din lipsă de cvorum. În cadrul şedinţelor SIF Muntenia, SIF Moldova, SIF Transilvania şi SIF Banat Crişana, urmau să fie desemnaţi noii administratori ai societăţilor de investiţii. Şedinţele AGA au fost reprogramate pentru mâine.
La prima convocare pentru AGA la SIF Muntenia nu a fost întrunit cvorumul necesar. Au fost prezenţi aproape 10% din acţionari, deşi era nevoie de mai mult de jumătate dintre ei. Nici la SIF Transilvania nu a fost posibilă desfăşurarea şedinţei. Deşi au fost întruniţi 33,63% din acţionari, o nouă decizie a Curţii de Apel Braşov a impus un cvorum de 50% + 1.
Statutul sif-ului permitea un cvorum pentru aga extraordinară de 25 de procente, dar nu a fost posibilă desfăşurarea şedinţei, a declarat pentru The Money Channel Preşedintele SIF Transilvania, Mihai Fercală. La SIF Banat Crişana au fost prezenţi acţionari care deţin doar 27% din capitalul sif-ului, a anunţat, pentru NewsIn, Ion Stancu, administrator la SIF1. Comunicate de neîntrunire a cvorumului au venit, la BVB, şi dinspre SIF Moldova unde s-au au fost prezneţi 28% din acţionari.
SIF Oltenia a avut o prezenţă de peste 10 procente.
Mâine acţionarii sunt convocaţi din nou, la toate cele 5 sif-uri, dar cvorumul nu va mai conta. Pe lângă alegerea noilor administratori, acţionarii vor decide mâine şi repartizarea profitului, dar şi bugetele sif-urilor pe 2009. Toate cele 5 sif-uri au fost suspendate astăzi de la tranzacţionare si cel mai probabil vor lipsi si luni din piaţă.

Comentarii

comentarii