Acasă Politica Adversarii lui Falcă din PNL Arad vor să câştige conducerea Ligii Aleşilor...

Adversarii lui Falcă din PNL Arad vor să câştige conducerea Ligii Aleşilor Locali

1812
DISTRIBUIȚI

În 29 septembrie, la Sebiş vor avea loc alegeri pentru conducerea Ligii Aleşilor Locali ai Partidului Naţional Liberal Arad. Iustin Cionca, preşedinte al Consiliului Judeţean Arad şi prim-vicepreşedinte al PNL Arad a declarat în urmă cu trei săptămâni că: „În calitate de președinte al Consiliului Județean mi s-a propus să candidez pentru această funcție de conducere a Ligii Aleșilor, însă în schimb am ales să îl susțin pe prietenul meu, Petru Antal, primarul orașului Pecica”. Evident că susţinerea lui Cionca a avut loc cu girul lui Gheorghe Falcă.

Se pare însă că planul lui Falcă şi Cionca nu va rămâne exact cum îşi doresc cei doi, care nu mai controlează partidul. Deputatul Eusebiu Pistru este de părere că pentru funcţia de preşedinte cel mai potrivit este primarul oraşului Ineu, Călin Abrudan, pe care îl va susţine, alături de cea mai mare parte a aleşilor locali din judeţ. „Liga Aleşilor Locali este o structură importantă pentru organizaţia judeţeală a PNL, fiind un for de dezbatere permanentă a principalelor probleme administrative din judeţ. Am decis să-l susţin pentru funcţia de preşedinte al acestui for pe Călin Abrudan, nu doar în virtutea prieteniei care ne leagă şi a colaborării permanente, ci şi în urma discuţiilor pe care le-am avut cu o mare parte a primarilor PNL din judeţ. Aceştia consideră că profesionalismul în administraţie dovedit de primarul Călin Abrudan, precum şi capacitatea sa de coagulare a unei echipe, îl recomandă din plin pentru această funcţie”, a declarat Eusebiu Pistru. Deputatul liberal este convins că o echipă puternică şi valoroasă, condusă de Călin Abrudan, va avea o contribuţie însemnată la câştigarea alegerilor locale din 2020 de către PNL. „Doresc să fac echipă cu primarul Călin Abrudan, fiind convins că vom pune umărul la câştigarea alegerilor locale din 2020, dar şi la alegerile prezidenţiale din 2019. Ca deputat, alături de viitorul preşedinte al Ligii Aleşilor Locali, Călin Abrudan, voi ţine permanent legătura cu primarii din judeţ, pentru ca, împreună, să idenţificăm soluţii care au nevoie de susţinere parlamentară”, a declarat deputatul Eusebiu Pistru.

Alegerile pentru conducerea PNL Arad au fost contestate în urmă cu câteva luni, deoarece Gheorghe Falcă nu a respectat statutul partidului. Dacă preşedintele PNL, Ludovic Orban, care a fost prezent de câteva ori la Arad în ultima perioadă, nu va lua măsuri concrete pentru readucerea situaţiei din PNL Arad în limitele statutului, luptele din filiala arădeană vor continua, dar nu pentru mult timp. Mai mulţi membri ai PNL Arad spun că nu mai acceptă modul în care se face politică în organizaţia lor, după modelul Falcă-Cionca şi că dacă nu se va rezolva nimic, vor pleca spre alte partide.

Comentarii

comentarii