Acasă Actualitate AEP: Alegeri parțiale pentru funcția de primar la Lugoj și Giroc

AEP: Alegeri parțiale pentru funcția de primar la Lugoj și Giroc

DISTRIBUIȚI

alegeri-2016-romania-elections-890x395

Autoritatea Electorala Permanenta va prezenta in sedinta de guvern, de joi, o informare privind localitatile in care sunt indeplinite conditiile pentru organizarea alegerilor partiale pentru primar si consiliul local.

“In conformitate cu prevederile art. 143 alin. (1), art. 149 alin. (8) si art. 160 alin. (11) din Ordonanta de urgenta a Guvernului nr. 57/2019 privind Codul administrativ, cu modificarile si completarile ulterioare, la acest moment, potrivit comunicarilor transmise de institutiile prefectului, la solicitarea Autoritatii Electorale Permanente si a informatiilor afisate pe Portalul instantelor de judecata, sunt intrunite conditiile pentru organizarea alegerilor partiale pentru functia de primar in 50 de circumscriptii electorale, iar pentru consiliul local, intr-o circumscriptie electorala”, transmite AEP.

În Timiș, pentru functia de primar se organizeaza alegeri in Checea, Giroc, Lugoj si Manastiur.

Autoritatea Electorala Permanenta solicita Executivului sa stabileasca data alegerilor partiale. Conform legii 215/2001, republicata, cu modificarile si completarile ulterioare, precum si Legii nr. 393/2004 privind Statutul alesilor locali, cu modificarile si completarile ulterioare, data desfasurarii alegerilor partiale se stabileste cu cel putin 35 de zile inaintea votarii.

Comentarii

comentarii