Acasă Eveniment Aeroporturile din Timişoara şi Arad au fost redeschise

Aeroporturile din Timişoara şi Arad au fost redeschise

509
DISTRIBUIȚI

Spaţiul aerian românesc a fost redeschis parţial luni, odată cu redeschiderea, de la ora 9.00, a aeroporturilor din Timişoara şi Arad, primele care devin operaţionale după aproape 40 de ore de restricţii impuse ca urmare a prezenţei norului de cenuşă vulcanică în ţara noastră.
Spaţiul aerian al României a fost închis total de sâmbătă de la ora 18.00.
Dacă lucrurile evoluează în bine, de luni, începând cu ora 15.00, vor fi deschise şi aeroporturile din Bucureşti, Craiova şi Mihail Kogălniceanu din Constanţa, după cum a declarat duminică secretarul de stat în Ministerul Transporturilor şi Infrastructurii, Marin Anton, care a precizat că restricţionarea rămâne valabilă pe celelalte aeroporturi din ţară.
Prognoza specialiştilor este optimistă în ceea ce priveşte prezenţa norului de cenuşă vulcanică deasupra ţării noastre.
Marin Anton a declarat duminică pentru Agenţia NewsIn că aproximativ 65.000 de persoane au fost afectate de anularea a aproximativ 600 de curse aeriene în zilele de sâmbătă şi duminică din cauza norului de cenuşă care traversează şi România.
Marin Anton declara sâmbătă pentru NewsIn că restricţiile de zbor impuse din cauza norului de cenuşă aduc companiilor româneşti de stat pierderi de până la 2 milioane de euro zilnic, cele mai importante fiind înregistrate de operatorul de zbor Tarom, care are pierderi de circa 1,1 milioane euro pe zi.

Comentarii

comentarii