Acasă Economic Aeroporturilor de la Timişoara şi Arad vor fi comasate în „Aeroporturile Banat”

Aeroporturilor de la Timişoara şi Arad vor fi comasate în „Aeroporturile Banat”

596
DISTRIBUIȚI

Ministrul Transporturilor, Radu Berceanu, a anunţat luni că doreşte comasarea aeroporturilor de la Timişoara şi Arad într-o companie integrată care să se numească „Aeroporturile Banat”.
„Am discutat despre unităţi din subordine, despre cele două aeroporturi care se unifică şi se va face o cu totul altă organizare. Mă refer la Băneasa şi Otopeni, inclusiv Aeroportul de la Timişoara suntem într-un proces de unificare cu Aeroportul de la Arad, într-o companie integrată – Aeroporturile Banat – pentru că sunt foarte apropriate şi e o situaţie de concurenţă incorectă, neeficientă", a afirmat Radu Berceanu.
Radu Berceanu a avut în luna martie discuţii cu preşedinţii Consiliilor Judeţene din Arad şi Timiş, precum şi directorul aeroportului internaţional „Traian Vuia”, Daniel Idolu. Ministrul a precizat atunci că, dacă va exista un investitor important, aeroportul din Arad ar putea intra în concurenţă cu cel din Timişoara, fapt care ar aduce dezavantaje ambelor baze aeriene. Berceanu a propus încă de atunci realizarea unei companii aeroportuare, în care să fie acţionari Ministerul Transporturilor, CJ Timiş şi Arad, Consiliile Locale din Timişoara şi Arad, precum şi Fondul „Proprietatea”, care deţine deja 20% din acţiunile de la aeroportul „Traian Vuia”.
Aeroportul din Arad se află în proprietatea CJ Arad, în timp ce Aeroportul Internaţional Timişoara este administrat de minister.
Preşedintele Consiliului Judeţean Timiş, Constantin Ostaficiuc, a precizat că măsuri legislative nu s-au luat încă în acest sens, şi că presiunile pentru comasare vin de la Arad. „Premierul Emil Boc a dat ca termen către Ministerul Transporturilor data de 31 august pentru a se găsi o soluţie pentru această comasare. Cei de la Arad vor de mai mult timp comasarea, ei au probleme mari cu traficul. Ar putea fi la Arad numai transporturi cargo sau low-cost, rămâne de văzut. Consiliul Judeţean Arad a primit gratis în administrare aeroportul. Am cerut şi noi să îl primim în condiţii asemănătoare", a menţionat Ostaficiuc.

Comentarii

comentarii