Acasă Cultura AFAR a avut un succes absolut cu sărbătorirea Zilei costumului tradițional la...

AFAR a avut un succes absolut cu sărbătorirea Zilei costumului tradițional la Buziaș

536
DISTRIBUIȚI

Împreună cu consilieri județeni, municipali și din mai multe localități ale Timișului, AFAR (Asociația Femeilor Antreprenor din România) a organizat marea sărbătoare a costumului popular tradițional la Buziaș, duminică 12 mai, la Centrul de Îngrijire pentru Vârstnici Casa Noastră.

Oaspetele special al momentului a fost Maria Manuela Catrina, secretar de stat în Ministerul Comunicațiilor și Societății Informaționale.

La eveniemnt au mai participat asociațiile Casa Doinelor, Constantin Brâncuși, Seniorilor Timișoara, Pacienților Timișoara, oameni care țin la reperele solide ale românismului, toți îmbrăcați în port popular.

Astfel, sute de bănățeni, români adevărați, îmbrăcați în costume tradiționale au ținut să fie prezenți cu mic cu mare, alături de femeile antreprenor și de Maria Grapini, pentru a se distra și a simți românește.

Din 2015, a doua duminică din mai este Ziua costumului tradițional din România, sărbătoare instituită în urma unui proiect de lege (Legea 102/2015)  realizat de Maria Grapini.

Ca o punte metaforică prezent-trecut, mezina purtătoare de costum tradițional avea doar trei ani, iar seniorul purtător de ie…92, astfel, evenimentul de la Buziaș a stârnit emoție și încântare. Bătrânii care locuiesc în centru au avut parte de o zi mare, în care s-au recitat poezii și s-a cântat folclor românesc autentic, s-au jucat hore și s-au depănat amintiri.

„În momentul în care am propus o Zi națională a costumului tradițional din România m-am gândit la un singur lucru: avem cu ce ne mândri. Trebuie să ne arătăm valorile, să păstrăm tradițiile, sunt baza noastră, stâlpul nostru, ca români. Știți foarte bine că mă lupt pentru România, și aici, și în Parlamentul European, e misiunea mea! Transmit românilor de pretutindeni un La mulți ani din suflet, de ziua noastră!”, a declarat Maria Grapini, la Buziaș.

Pentru a dovedi încă odată că tradițiile și folclorul îi unesc pe români, toți cei prezenți s-au legat într-o horă românească, veselă și antrenantă, spre bucuria tuturor.

 

 

 

 

Comentarii

comentarii